Швейцария се отказа да влиза в Европейския съюз

Швейцарските власти са оттеглили искането за присъединяване към ЕС.

Швейцария в близко бъдеще няма да стане член на Европейския съюз: Горната камара на парламента на страната гласува за оттегляне на заявлението за членство в организацията,съобщава изданието на Neue Zürcher Zeitung.

Решението за оттегляне на искането за присъединяване към ЕС,подкрепили  повечето кантони на Швейцария, посочва агенцията. Срещу членство в ЕС, са гласували 27 депутати, а за членство в ЕС само 13.

По-рано подобно решение относно оттеглянето на заявлението за присъединяване към ЕС,бе гласувано и от Националния съвет на Швейцария.

На наскоро проведения референдум против членството в Европейския съюз гласува и швейцарския народ.

У нас управляващите евроатлантици треперят от страх само от идеята за Референдум за членството ни в НАТО или ЕС.

Това се случва на фона на преднината на привържениците на излизането на ЕС във Великобритания с около от 10% по-малко от  седмица преди референдума, насрочен за 23 юни.

Действа ефектът на доминото и сред другите страни.Засилват се отрицателните настроения във Унгария,Полша,Словакия,Франция, Дания, Холандия, Швеция, Австрия.

Швейцарците са ужасени от имиграцията носеща престъпност и тероризъм в ЕС и застрашаваща начина на живот, култура, обичаи и  християнските традиции.

Швейцарците виждат,че тяхното бъдеще е заложено на карта и става въпрос не само за просперитет, уютен живот, работни места, но и сигурността им е заплашена.

Швейцария не желае да се подчини на Брюксел и на фанатичния му глобализъм и интернационализъм.Не иска Брюксел да поставя себе си над техните закони  и да споделят горчивия плод на космополитната  имигрантска политика.

Швейцария е конфедерация от двадесет и шест кантона.
Швейцария се слави пряката си демокрация. Поне няколко Референдума се провеждат в рамките на една година, под формата на допитване за приемане или отхвърляне на особено важни за страната становища в национален или международен план.

Швейцария няма официална столица. Седалище на федералните правителство и парламент е федералният град Берн. Други големи градове с икономическо и културно значение са Цюрих, Женева, Базел, Лозана и Люцерн.

Населението  е около 8 милиона души, като се състои от три етнолингвистични групи – немска, френска и италианска – и малък процент ретороманско говорещо население. Имигрантите наброяват около 2 милиона.

Швейцария традиционно поддържа неутралитет, като не е участвала във въоръжени конфликти от 1815 г.

Всеки кантон има свое правителство, парламент и конституция. Законодателната власт се състои от Федерално събрание с две равноправни палати – Национален съвет от 200 депутати, избирани на четири години, и Съвет на кантоните.

Автор: Йордан Халачев
Източник: Уphalachev

http://bultimes.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!