Лекарите ви поставят "грешни" диагнози, за да си купувате скъпи лекарства!

Лекарите ви поставят "грешни" диагнози, за да си купувате скъпи лекарства!

Пациентка с оплакване от болки в крака изригна във „Фейсбук“ срещу лекар, поставил й грешна диагноза. Младото момиче с недоумение разказва за случката, която е можело да има тежки последствия. Нора Флорова е само на 25 години, въпреки това доктор от Спешна помощ , град Елин Пелин след продължил само няколко минути преглед я диагностицира с тежкото заболяване на ставите – артрит и я отпраща в отсрещната аптека, за да си закупи скъпоструващи лекарства, след приема на които по думите й е можело да има тежки последствия.

*Публикуваме разказа на г-ца Флорова без редакторска намеса:

Приятели, в неделя (15.05.16г) с оплаквания от подуване и болки в ставата на левия крак около 14:00 часа отидох в Спешната помощ на Град Елин Пелин, където бях приета от дежурния екип (мъж и жена). 

Докторът натисна ставата ми и предположи, че става въпрос за „артрит“, добавяйки, че най-вероятно възпалението се дължи на нещо, на което съм се набола (посочвайки мазол на крака ми). Както аз, така и дежурната сестра оспорихме поставената набързо диагноза. Ала дежурният лекар беше настоятелен да закупя ваксина за Тетанус и предписаните от него медикаменти още сега. Препоръча ми да закупя ваксина за Тетанус, както и антибиотик „Азатрил“, който трябвало да излекува възпалението. Също така ми препоръча да закупя и „Волтарен Емулгел“ и „Сопрал“( заради хроничният гастрит). Думите му бяха:
– Отидете отсреща до аптеката и ги купете още сега, а сестрата ще Ви постави ваксината. 

Когато закупувахме „Волтарен Емулгел“, аптекарката ни посъветва, ако има отворена рана в никакъв случай да не се налага гел от подобен тип върху нея.
Връщайки се в болницата, след като бе закупил продуктите, приятелят ми Георги Александровски предаде казаното от аптекарката. Дежурният лекар отхвърли твърдението и ме увери, че няма от какво да се притеснявам

 Категорично не бях съгласна с диагнозата „артрит“, тъй като съм едва на 25 години. Именно затова в понеделник (16.05.16г) отидох при личния ми лекар- д-р Соня Димитрова. След направения от нея преглед, тя смени лекарствата ми. По нейни думи употребата им би могла да доведе до бъбречна криза. Относно „раната“ на крака ми, д-р Димитрова сподели мнението ми: „Това си е чист мазол“. И за да премахне напълно съмненията ми за подагра или артрит, ме изпрати на кръвни изследвания, които след това 100% отхвърлиха тази вероятност.

Заключението на личната ми лекарка беше:“Това е просто травма, но в никакъв случай не можем да говорим за подагра или артрит“.

Пиша това дълго съобщение, за да благодаря още веднъж за работата на медицинската сестра, дежурна на смяна в неделя и моята лична лекарка д-р Димитрова. Пиша всичко това, за да кажа на д-ра на смяна в неделя, че прибързаните му заключения щяха да ми навредят много повече, от колкото някога е и предполагал и му благодаря за похарчените напразно пари.

източник: BNews.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!