Избиват методично топ банкери по цял свят заедно със семействата им

топ банкери

В Западна Европа продължава серията от мистериозни убийства на високопоставени банкери. Някой ги избива особено жестоко заедно с техните деца и съпруги. От януари тази година са убити 14 топ мениджъри на водещи банки, а нито едно от престъпленията не е разкрито.

В петък, 18 април, стана известно, че в белгийския град Визе е бил убит 37-годишният директор на BNP Paribas Fortis, заедно със съпругата си и деветгодишния си племенник след стрелба от минаваща кола. Според изявление на кмета на Визе Марсел Невен, нищо не може да обясни каква е причината за жестоката стрелба късно през нощта на 18 април. Досега не е намерен убиецът, не е открит и мотива за извършване на престъплението.

Преди това финансовият свят бе озадачен от мистериозното убийство на бившия генерален директор на ABN Amro и неговото семейство, а по-късно стана известна и смъртта на ръководителя на банка Frick & Co. Юрген Фрик в Лихтенщайн.

Като цяло, без да броим последното убийство, от януари насам в Европа и Съединените щати са загинали 13 банкери.

Част от смъртните случаи полицията класифицира като самоубийства, а някои се определят като необясними или просто отказва да разкрие подробности, които само засилва съмненията за умишлени убийства.

№1. Уилям Броксмит

58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank е бил намерен мъртъв у дома си в центъра на Лондон на 26 януари. Полицията класифицира смъртта му като самоубийство.

№2. Карл Слим

51-годишният изпълнителен директор на Tata Motors, е бил намерен мъртъв на четвъртия етаж на Shangri-La Hotel в Банкок на 27 януари.

№3. Габриел Маги

39-годишният служител на JP Morgan е починал след падане от покрива на централата на европейската JP Morgan в Лондон на 27 януари.

№4. Майк Дюкер

50-годишният главен икономист в Инвестиционната банка на САЩ, е бил намерен мъртъв във Вашингтон.

№5. Ричард Тали

57-годишният основател на Title Services, е бил намерен мъртъв по-рано този месец. Смята се, че се е застрелял.

№6. Tим Дикинсън

Директорът по комуникациите в британската Swiss Re AG също е починал миналия месец, но обстоятелствата около смъртта му са все още неизвестни.

№7. Райън Хенри Крейн

37-годишният топ мениджър на JP Morgan е починал преди няколко седмици. Няма подробности за трагедията, като причина се сочи самоубийство. За смъртта му свидетелства само малък некролог в Stamford Daily Voice.

№8. Ли Джунджи

33-годишният банкер от Хонконг е извършил самоубийство, скачайки от покрива на JP Morgan в Хонг Конг през тази седмица.

№9. Джеймс Стюарт

Бившият генерален директор на National Bank of Commerce е намерен мъртъв в Скотсдейл, Аризона, сутринта на 19 февруари. От семейство отказват да назоват причината за смъртта.

№10. Едмунд Райли

47-годишният трейдър в Midtown’s Vertical Group е извършил самоубийство, скачайки под влака.

№11. Kенет Белландо

28-годишният трейдър в levy Capital, който преди това е работил като инвестиционен банков анализатор в JPMorgan, е скочил от прозореца на апартамента си.

№12. Ян Петер Шмитман

57-годишният бивш главен изпълнителен директор на банка ABN Amro Group e намерен мъртъв в дома си близо до Амстердам с жена си и дъщеря си.

№13. Юрген Фрик

48-годишният бивш изпълнителен директор на Bank Frick & Co. e застрелян в гаража на една от финансовите компании в Лихтенщайн.

nepoznato.energetika-bg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!