Избиват методично топ банкери по цял свят заедно със семействата им

топ банкери

В Западна Европа продължава серията от мистериозни убийства на високопоставени банкери. Някой ги избива особено жестоко заедно с техните деца и съпруги. От януари тази година са убити 14 топ мениджъри на водещи банки, а нито едно от престъпленията не е разкрито.

В петък, 18 април, стана известно, че в белгийския град Визе е бил убит 37-годишният директор на BNP Paribas Fortis, заедно със съпругата си и деветгодишния си племенник след стрелба от минаваща кола. Според изявление на кмета на Визе Марсел Невен, нищо не може да обясни каква е причината за жестоката стрелба късно през нощта на 18 април. Досега не е намерен убиецът, не е открит и мотива за извършване на престъплението.

Преди това финансовият свят бе озадачен от мистериозното убийство на бившия генерален директор на ABN Amro и неговото семейство, а по-късно стана известна и смъртта на ръководителя на банка Frick & Co. Юрген Фрик в Лихтенщайн.

Като цяло, без да броим последното убийство, от януари насам в Европа и Съединените щати са загинали 13 банкери.

Част от смъртните случаи полицията класифицира като самоубийства, а някои се определят като необясними или просто отказва да разкрие подробности, които само засилва съмненията за умишлени убийства.

№1. Уилям Броксмит

58-годишният бивш топ мениджър на Deutsche Bank е бил намерен мъртъв у дома си в центъра на Лондон на 26 януари. Полицията класифицира смъртта му като самоубийство.

№2. Карл Слим

51-годишният изпълнителен директор на Tata Motors, е бил намерен мъртъв на четвъртия етаж на Shangri-La Hotel в Банкок на 27 януари.

№3. Габриел Маги

39-годишният служител на JP Morgan е починал след падане от покрива на централата на европейската JP Morgan в Лондон на 27 януари.

№4. Майк Дюкер

50-годишният главен икономист в Инвестиционната банка на САЩ, е бил намерен мъртъв във Вашингтон.

№5. Ричард Тали

57-годишният основател на Title Services, е бил намерен мъртъв по-рано този месец. Смята се, че се е застрелял.

№6. Tим Дикинсън

Директорът по комуникациите в британската Swiss Re AG също е починал миналия месец, но обстоятелствата около смъртта му са все още неизвестни.

№7. Райън Хенри Крейн

37-годишният топ мениджър на JP Morgan е починал преди няколко седмици. Няма подробности за трагедията, като причина се сочи самоубийство. За смъртта му свидетелства само малък некролог в Stamford Daily Voice.

№8. Ли Джунджи

33-годишният банкер от Хонконг е извършил самоубийство, скачайки от покрива на JP Morgan в Хонг Конг през тази седмица.

№9. Джеймс Стюарт

Бившият генерален директор на National Bank of Commerce е намерен мъртъв в Скотсдейл, Аризона, сутринта на 19 февруари. От семейство отказват да назоват причината за смъртта.

№10. Едмунд Райли

47-годишният трейдър в Midtown’s Vertical Group е извършил самоубийство, скачайки под влака.

№11. Kенет Белландо

28-годишният трейдър в levy Capital, който преди това е работил като инвестиционен банков анализатор в JPMorgan, е скочил от прозореца на апартамента си.

№12. Ян Петер Шмитман

57-годишният бивш главен изпълнителен директор на банка ABN Amro Group e намерен мъртъв в дома си близо до Амстердам с жена си и дъщеря си.

№13. Юрген Фрик

48-годишният бивш изпълнителен директор на Bank Frick & Co. e застрелян в гаража на една от финансовите компании в Лихтенщайн.

nepoznato.energetika-bg.com 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...