Шок и ужас в Кале! Бежанци щурмуваха пристанище и завзеха ферибот (ВИДЕО)

Те пробиха полицейски кордон и тръгнаха да замерят хората с водни бомбички

Шок, ужас и гняв владеят жителите на френския град Кале, след като тълпа обезумели бежанци атакува пристанището на града и завзе британски кораб, съобщи "Русская весна". Атаката започна след демонстрация от страна на мигрантите срещу лошите условия, в които са принудени за живият в лагера, който обитават край града. Докато скандират неща от рода на "Равноправие" и "Справедливост", изведнъж групата от около 200 бежанци тръгва към пристанището, пробива полицейския кордон и завзема един британски ферибот.


Докато униформените съумеят да стъпят на морския съд, екипажът на "Spirit of Britain" е принуден да се защитава от натрапниците със собствени сили.

Част от бежанците веднага окупират долните палуби и почват да мятат бомбички с вода по персонала. От брега техни събратя ги окуражават да безчинстват с викове.

В това време полицията е изправена на нокти-дори се умува дали кораба да не бъде щурмуван от спецчасти. Движението на морски съдове между Франция и Великобритания е затворено за неопределено време.

Ситуацията обаче се разминава леко: част от бежанците се предават сами, а 35 от по-упоритите са арестувани, няма пострадали.

Странното е,че сред организаторите на митинга на бежанците има и доста европейци от Белгия, Великобритания и различни френски градове. "Ние не живеем в Близкия Изток, нито пък тече Третата Световна. Ние сме в Европа. А тук хората гладуват и боледуват", казва една от участничките в демонстрацията. "Ужасно е,че бежанците живеят в тези условия. Все пак всички сме хора", съгласява се мъжът на участничката.

Само дето жителите на Кале далеч не горят от ентусиазма на активистите. Дори се стигна до стрелба и разправии на местни жители с мигрантите. Французите казват ,че ще защитават своите права и територия с всякакви средства. /БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!