Николай Ненчев уволнява втори адмирал

След отстраняването на Румен Николов, министърът на отбраната маха от поста и Валентин Гагашев
Николай Ненчев

След като уволни военен №1 вицеадмирал Румен Николов, министърът на отбраната Николай Ненчев маха от поста друг висш офицер, пише "Телеграф".

Контраадмирал от резерва Валентин Гагашев, шеф на най-голямата агенция на МО - "Военни клубове и военно почивно дело", който преди това командваше щаба на НАТО в Македония, ще бъде отстранен.

В заповедта, която е подписана, но изчаква връчване, няма мотиви. Предполага се, че причината е, че адмиралът се е опълчил на намеренията почивните бази на ведомството - 5 хотела, 7 станции и един къмпинг, да станат търговски дружества.

Гагашев се противопоставил и на част от готвените от Ненчев назначения. Министърът му изпратил финансовия директор на БЗНС Димчо Минчев, който занесъл списък с хора, които да се устроят на работа. Така Соня Узунова, за която в агенцията се говори, че е близка на министъра, се уредила за управител на почивната станция в Сарафово.

А Соня Цоцева дошла в агенцията и заявила, че идва да я сложат за управител на ведомствения хотел "Хармония" в Пампорово. След като е получила отказ, е пратена за финансов контрольор в охранителната фирма "Моба" на МО. Преди това е била планински спасител и продавачка в бензиностанция. 

Шефката на политическия кабинет на Ненчев - актрисата Валерия Кардашевска, също притискала ръководството на агенцията на назначения. Новият шеф на агенцията ще е Петър Манолов. /БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!