Бойко Борисов: Направих психологически анализ на Ердоган и Путин

Премиерът проговори за натиска от Анкара! Казаха ми: "Изгубихте всичко!", разкри Бойко Борисов

Бойко Борисов

Направих психологически анализ на Ердоган и Путин. Бях подложен на огромен публичен натиск. Анкара ми каза: "Изгубихте всичко!". Ние обаче отстояхме евро-атлантическите си ценности. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 10-та годишна среща на бизнеса с правителството в столичния хотел "Балкан".Той обясни как са процедирали двете държави спрямо българските интереси. Първо нашите ядрени реактори са отишли в Турция, после "Южен поток" е станал "Турски поток", за разлика от Турция, България стриктно е спазвала санкциите срещу Русия. И накрая е била наказана за устояването на своите евро-атлантически ценности.

А след "сблъсъка на титаните", когато се опитват да обявят страната ни за протурска иби проруска, тя ще защитават само българските интереси и евро-атлантическите ценности.

Борисов отправи критики към Европейската комисия за неспособността си да реши бежанската криза и настоя да в ЕС да затворят границите и да почерпят опит от "братята американци" с издаването на "зелена карта" след проверка на службите. Премиерът за пореден път отхвърли идеята бежанците, навлезли в Европа, да бъдат връщани, защото в това означава, че ние едва ли не ще трябва да строим затвори.

Борисов оспори твърденията на икономистите за ръст от 3% на българската икономика, тъй като предвидените европари, които ще влязат у нас, водят голямо икономическо оживление.

"Ако ние не си съборим държавата, голям оптимист съм за стабилността, затова ще я отстояваме с нокти и зъби", заяви премиерът. И даде ясен знак на всички партии, които искат предсрочни парламентарни избори, назовавайки ги поименно, че че този път правителство ще бъде съставено много бързо, ако изобщо бъде съставено.

"Мен с ДПС няма да ме видите във властта, ще ме видите в опозиция", обяви отново Борисов. 

Премиерът подчерта, че чрез 5 закона ще бъдат прокарани всички необходими промени за съдебната реформа, които не минаха в конституцията. Това са Законът за съдебната власт, антикорупционният закон, промените в двата съдебни кодекса и законът за борба с тероризма. Като обясни, че ще се въведат механизми за гарантирането на пълната независимост на прокуратурата.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ 

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!