Москва с нов самолет от бъдещето (Снимка)

Москва демонстрира новия А-50 в небето над Сирия

Москва е пуснала в действие летящия звяр още през миналия месец. Неговата задача е свързана с далечното радиолокационно откриване и управление на ударни групи самолети в небето като основната му функция е да поддържа своята авиационна групировка в страната.

С други думи казано А-50 е летящ координационен център, който освен да събира информация може да координира и организира военни действия във всяка една точна, пише Блиц.

Британски ежедневници правят предположение в коя база се намира летящият звяр. Според тях самолети А-50 са забелязвани на аеродрума в Иваново. Британският сайт Flightradar24.com пък е засякъл маршрут, който е типичен за въпросния самолет А-50. Сайтът в реално време отразява сигналите, които постъпват от апаратурата за идентификация на самолетите. Самолетът е прелетял без открита позивна и се е намирал на 6000 метра височина в небето над Сирия.

Според британски източници летящия звяр не се е опитвал да влиза в контакт със самолети на западната коалиция. Припомняме ви, че за въздушното пространство над Сирия са създадени специални комуникационни центрове, с цел да се предотвратят възможни конфликтни ситуации между въздушните сили на съответните страни.

А-50 е руският отговор на американският АУАКС като за негова основа е използван транспортния Ил-76. Едно най-важните предимства на гигантския самолет е възможността му да управлява и ръководи до 30 ударни групи самолети с изтребителна и ударна мощ. Експертите коментират, че самолетът има възможност да открива и съпровожда въздушни и морски цели.

Демонстрацията на военна мощ е част от надпреварата между супер силите. С пускането на А-50 Русия показва възможности и решителност да продължи въздушната си операция над Сирия.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!