След Кьолн европейците се хващат за оръжията: Специализираните магазини в Залцбург и Виена залети от клиенти

Летални средства за защита търсят дори хора, които никога не са стъпвали в оръжеен магазин

оръжия

Новините за масовите нападения срещу жени по време на новогодишните празненства в Германия и Австрия предизвикаха истинска вълна от продажбата на средства за самозащитя и по-специално на лютив спрей, предаде АФП. Според австрийските медии, магазините за оръжия във Виена и Залцбург буквално са залети от клиенти, които се интересуват от средствата за самозащита.„Подобно нещо не сме виждали. В моя магазин спреят отдавна вече изчезна от рафтовете. Очаквам нови спешни доставки”, казва Франц Дортхнер от Виена.

Същото е положението при Констанца Дорн в Залцбург, където има опашка от чакащи клиенти, за да си закупят. „Това, което стана в магазина ми в петък и събота беше невиждано. Подобно нещо никога не се е случвало при мен,” отчита Дорн.

Местните медии подчертават, че след терористичните атаки в Париж рязко се е увеличил интересът на австрийските граждани и за покупката на оръжия.

Според собствениците на магазини при тях идват хора, които до момента никога не са стъпвали в оръжеен магазин.
Полицията във Виена не отчете инциденти като тези в Залцбург и Кьолн, може би заради масовото присъствие на тежковъоръжени полицаи по улиците в навечерието на Нова година.

Източник: "Монитор" /blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!