Мигрантите в шок (Дания им отнема ценностите)

Мигрантите

Мигрантите сами ще финансират престоя си, реши датското правителство

Мигрантите са в шок от споразумението, което дясното датско правителство постигна с опозиционната партия относно конфискацията на ценностите им. Този проектозакон има за цел да осигури финансирането, което е необходимо за пребиваването им в страната. Десните са категорични, че датския данъкоплатец не е длъжен да плаща за техния подслон и прехрана.мигрантите в шок

Спорното съдържание започва да се обсъжда в датския парламент още тези дни, като Министърката на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойберг само до сега два пъти е внасяла промени в този закон.

Припомняме ви, че проектозакона за първи път беше обявен и коментиран още на 10 декември миналия месец. Той ще даде правото на полицията да конфискува съвсем законно парите и ценностите на емигрантите, пише Блиц.

В първата си версия той предвиждаше временно пребиваващите в Дания да имат правото да притежават валута и бижута на стойност около 400 евро.

След като това предложение претърпя пълен провал, поради бурната обществена реакция на 8 януари беше внесена нова и подобрена версия на закона. Според нея мигрантите вече ще имат право да притежават валута на стойност около 1300 евро (10 000 датски крони). Бижутата, медалите и ценностите със сантиментална стойност няма да се конфискуват.

Съдържанието на проектозакона получи така нужната подкрепа за да бъде разгледано официално в датския парламент след като Либералната партия „Венстре” и партньорите и от Датската народна партия и Либералния алианс се договориха със социалдемократите.

Мнозина споделят, че именно събитията от 31 декември са направили това споразумение между управляващи и опозиция възможно.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!