Проф. Мермерски разкри как да убием вирусите

Купичка фасул се справя с лошия холестерол, твърди специалистът
роф. Мермерски

На този етап фармацевтичната медицина няма лекарство против грип. Антибиотиците не действат при вирусите, следователно, ако страдаме от такъв вид заболяване, никакви антибиотици не помагат. Това казва проф. Христо Мермерски в интервю за "Телеграф".По думите му единственият продукт, който унищожава вирусите тотално, е прополисова тинктура. „Аз предлагам профилактично, особено ако се появи хрема, да вземем две тампончета с памук и да ги напоим с прополис. Те трябва да бъдат рехави. Сложете ги в началото на ноздрите. Ако имате хрема, няма продукт, независимо дали фармацевтичен или природен, който да отпуши носа за 2-3 минути, защото самите сополи не дават възможност въздухът да преминава през носа и тогава се диша през устата. Ако затиснете единия тампон и започнете да вдишвате, тогава постепенно ще се отвори едната ноздра, след това ще се отвори другата ноздра. Това става на период от 2 до 4 минути”, обясни проф. Мермерски. 

Той съветва с клечка за уши да се почисти цялата устна кухина, защото в нея има не по-малко от 100 болестотворни микроорганизма, които са в спящо състояние. „Ако организмът отслабне, те ще се проявят – може да се стигне до възпаление на венците, може да се развива кариес и т.н. Когато почистваме устната кухина, ние предотвратяваме и развитието на различни бактерии, които заедно с вирусите биха усложнили състоянието на организма”, посочи той.

Професорът разкри и няколко природни рецепти, с която да бъдем по-издържливи на атаките на вирусите. „Вземете три морковчета, но да не са от най-дебелите и ги настържете на рендето. Сложете към тях една смляна лъжица ленено семе. Към него добавете 10-15 капки прополисова тинктура и една лъжица мед. Можем да сложим смлени орехови ядки. Морковите доставят на организма витамин А и витамин С. Чрез тази природна рецепта ние създаваме силна имунна система, която се справя със заболяванията, независимо дали са на вирусна или друга основа. Всички тези витаминни съставки имат силно антиоксидантно действие. Това означава, че те се явяват като преграда, като Китайска стена срещу разрушаването на клетките, защото колкото повече клетки измират в човешкия организъм, толкова по-бързо остарява той”, каза още професорът. 

Той разкри и друго „уникално природно лекарство за изграждане на силна имунна система”. „Вземете една кофичка кисело мляко и махнете една част от него. Добавете една лъжица пектин и една лъжица мед. Млякото съдържа калций. Пектинът е един от продуктите, който абсорбира в себе си токсините и ги изхвърля от организма. Лъжицата мед пък подсилва имунната система и има забележителни хранителни и лечебни качества. Добавете към всичко това още 20 капки прополисова тинктура и една-две лъжици смлени орехи, както и една лъжица канела. Това нещо става за закуска или за вечеря. Ако си го сложите в бурканче, може да го ядете и на работа. Чрез тази рецепта задоволявате организма си с полезни вещества и изграждате силна имунна система”, добави проф. Мермерски. 

От думите му стана ясно още, че движението също е много важно за силната имунна система. „Ние трябва да се движим, защото така масажираме цялата кръвоносна система и укрепваме мускулите. Братският китайски народ казва, че за да се чувства човек бодър и здрав, трябва да прави на ден 9999 крачки".  

Проф. Мермерски отбелязва, че след празниците от изключително важно значение било пречистването на организма. То можело да стане по различни начини, един от тях – чрез соколечение. „Другият е чрез консумирането на храни, които съдържат много целулоза. Много полезни са бобовите култури,които се явяват като метла, която изхвърля натрупаните токсини от организма. Добре е да се консумират един-два пъти седмично. Една салата със зеле и моркови, с краставици и домати освен че снабдява организма с витамини, решава въпроса с пречистването на организма. Ако всеки ден консумирате по една паничка фасул, ще се отървете от лошия холестерол само за 30 дни. Аз самият имам специален режим на хранене. Показателите ми са като на 42-годишен мъж”, похвали се той. 

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!