В България е пълен хаос, само престъпността е организирана

И си работи по задачите в пълен комфортен конфиденс, с активното бездействие на полицията.

България

Същата полиция, която протестираше за запазване на привилегиите си, полагащи й се заради доказана и препотвърдена във времето некадърност. Дадоха им каквото поискаха, защото аргументите им бяха сериозни – давали дежурства на Нова година и в почивните дни. Сега ще ги затрупат и с дарения, защото е много неприятно да бездействаш в неуютни кабинети. А за благодарност такава правоохранителна дейност се завихри, че не можем да обхванем цялата криминална сводка – обири, кражби, убийства, и пак обири… Не спират даже през почивните дни.

Поредното убийство – два куршума в главата на Александър Антов – шеф на модна къща „Агресия”.  Излязъл на разходка, а го намерили в локва кръв. В такива случаи у нас първо се лансира версията за  самоубийство.

Ама няма как да не бъде самоубийство, у нас убийства няма – всичкото килър, барабар с поръчителите, е в затворите. На топло. У нас само се самоубиват, и за по-сигурно – с два куршума в главата, защото котка им пресекла път и намразили живота. А че няма гилзи и оръжие до тялото е тема за друга версия.  Утре може да кажат, че човекът се самоубил от мъка по съпругата си, пък след това заличил следите, за да се прави на интересен.

Кметът на Бистрица, в качеството си на някакъв експерт по не знам какво си, отсече: „Убийството е битово и аматьорско”.

Да отстреляш някого, без да оставиш следи, не прилича на аматьорщина, но толкова си може човекът. Не е задължително да си умен и интелигентен, за да станеш кмет или министър.  Напротив, вредно е за организираната престъпност – битова, политическа, олигархична и партийна, на ръководни постове да сядат умни и мислещи хора. Това е възможно само в държавите от Първия свят, където и дефиницията за аматьорщина е друга.

Аматьорщина е да лансираш самоубийството като първа, а не като последна версия.

Аматьорщина е да свеждаш убийствата до частен случай / за  разчистване на лични сметки/, при положение, че зад тях стоят интереси, организация, поръчители и наети убийци, които сами съставляват отделен престъпен бранш.

Аматьорщина е да не можеш да заловиш и осъдиш нито един престъпник, килър, обирджия, джебчия и пътен нарушител, дори да имаш на разположение свидетели, видеозаписи и заподозрени, че даже и самопризнания.

Аматьорщина е да направиш министър на вътрешните работи човек, който даже не е изгледал и един свестен криминален филм, за да научи поне професионалния жаргон.

Аматьорщина е същият този човек да стои зад кадър при всяко престъпление, а колчем си отвори устата, да запълва ефира с бисери за няколко тома.

За Бъчварова става въпрос, която се води нещо като дясната ръка на настоящия премиер, но каква дясна е, като и двете й ръце са леви, кой, кой да ни каже?!

Дано този път намери смелост, горката, и да си хвърли оставката.

От този „извор” вода няма да потече, разбра се отдавна, та нека началникът й я освободи най-после да си иде в мир. Ако, разбира се, иска да респектира криминалния контингент и да стимулира полицията да се върши работа.

Не може да се очаква спад на престъпленията при бутафорен министър, нито пък подчинените да му имат уважение и да си вършат работата.

За такива случаи си има лаф:”Ако искаш филхармонията да свири Чайковски и Бетовен едновременно, сложи й музикален инвалид за диригент”.

Антон Христов, Фейсбук /mejdu-redovete.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!