БГ здравна система - Адът! Бунт срещу Москов: Менгеле е крадец, леке и престъпник! Системата е нечовешка, садистична, мутренска!

здравна система

Българското здравеопазване го няма. Няма го и този, който да го оправи. В лицето на министър Петър Москов нещата придобиват все по-печална картина, а светъл лъч няма.
Поредното доказателство за това е възмущението на Галя Горанова, която твърдо заявява:
„Адът на Данте е пасторална картина, сравнен с българската здравна системи и нейните 101 кръга за мъчения на хора.“

Ето и пълния текст на Отвореното писмо:

„Човек и добре да живее, опира до българската здравна система. И там го чака... Адът! Независимо колко е търпелив, изпълнителен, добронамерен...Тази система само за половин час превръща човека в животно, в разярен ранен звяр!
Знаех, че Менгеле е крадец и леке, сега знам, че е и престъпник! Системата, която толерира, е нечовешка, садистична, мутренска. Българските болници са месомелачки на живи хора, които при това доброволно се хвърлят в зъбците им, притиснати от обстоятелствата.

Адът на Данте е пасторална картина, сравнен с българската здравна системи и нейните 101 кръга за мъчения на хора. В нея работят завършени циници, абсолютно бездушни касапи и рядко по някой свестен човечец, благодарение на чийто грижи все пак има оцелели очевидци на ужаса. И само не ми казвайте колко важна била тъпата ви съдебна реформа!

В България има нужда само от една единствена спешна реформа - и това е реформа на здравеопазването. Който успее да направи това - заслужава да бъде избран пожизнено за премиер на страната. Всичко останало са врели-некипели, празни брътвежи на някакви суетни реформаторски мозъци, които занимават обществото с несвоевременните си академични напъни. Който се възмущава от "провала" на съдебната реформа, но е безразличен към случващото се в здравеопазването, нещо повече - "харесва" и "гласува" за лекета като Менгеле, трябва да полага принудителен общественополезен труд като тежък престъпник! Това е! Бъдете здрави!

Галя Горанова, bnews.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!