Петър Димков: Яжте тези храни и ще забравите за рак

Лечителят посочва 5 признака, които издават началото на страшната болест
Петър Димков

Народният лечител Петър Димков е имал и прилагал система за пазене и лечение на рака. Злокачествените болести се превърнаха в бич и у нас в последното десетилетие, макар че още по времето на Димков е било ясно как да живеем, за да не боледуваме от рак. Ето препоръките на лечителя: Най-доброто средство за застраховане от рак е да се избягват причините, които го предизвикват, като се спазва природосъобразният начин на живот.

Той изисква да ценим и използваме даровете на природата: слънцето, водата, чистият въздух, здравата храна с употребата на повече плодове и зеленчуци. Смисъл има прилагането на различни видове изпитани природни средства, като сух четков масаж, дълбоко дишане – сутрин, обед и вечер, гимнастика, редовни сутрешни разходки, ходене по нужда всеки ден. 

Освен това лете и зиме е необходимо да се става винаги в определен час, след което да се прави фрикция на цялото тяло с изтриване до зачервяване. След това е добре да се направи едночасова разходка. През лятото отделяйте по 1-2 часа за слънчеви бани със зелени листа, а зимно време използвайте планинското слънце. Така може да се засили организмът и да не се допусне развитието на рак. 

Храната е необходимо да бъде безмесна, като се препоръчва изобилие от прясно и кисело мляко, айран, орехи, сурови фъстъци, бадеми, цветно зеле, зелен фасул, гулия, лук, жълтъци от яйца. Добре е да се яде често, но в малки количества. Алкохолът и тютюнът да се изоставят напълно, съветва лечителят. 

Храненето през деня е добре да бъде по следния начин: Сутрин на първа закуска може да се вземат плодове, овесени ядки, черен хляб от овесени, ръжени или пшенични трици и мед. 

За втора закуска в 10 ч. се препоръчват смокини, стафиди, бадеми. 

На обяд половин час преди ядене да се консумират пресни плодови или зеленчукови сокове от грозде, ягоди, домати, моркови и пр., а в началото на обяда – плодове и орехи. Преди основното ядене да се изяжда гъста зеленчукова супа. 

За следобедна закуска може да служи кисело мляко или кафе от жълъди, ръж и леблебия с каймак и сухарчета от черен тричав хляб. Към 18 ч. – отново плодове или плодов сок. 

Вечерята да е салата от черна ряпа, червен лук и магданоз по равни части или салата от маруля, репички и др., с айран, супа от овесени ядки с жълтъци и др. Белият хляб да се замени с черен от трици. 

Всичко сурово е необходимо да се дъвче доста добре или да се смила на машинка за сокове. Вместо вода може да се пие повече мляко или айран. 

Началото на болестта рак е кажи-речи незабележимо както за болния, така и залекаря - то започва обичайно без болка и без някакви особени смущения и в това се крие една от най-големите му опасности. Станала вече явна, болестта мъчно се поддава на лечение. Затова е нужно да се отиде при лекар, след като забележите: 

- безпричинна слабост, отпадане и бърза загуба на тегло 

- раничка в устата, на езика или на устната, която не оздравява въпреки лечението 

- всяка буца или раничка по лицето и тялото, която не зараства за 15-30 дни или повече, а дори се увеличава, независимо от приложеното лечение 

- необяснимо разстройство в храносмилателната система, придружено с губене на тегло, бледност, повръщане, диария и др. 

- всяко образувание на гърдите на жена и течение от зърното, без да е бременна или кърмачка - всяко отделяне на кръв у жената извън периода на менструацията или след пределната възраст за нея. - всяко миризливо течение, което не се премахва, въпреки обикновените хигиенни и лечебни мерки - всяка продължително повишена температура без установени причини, пише zajenata.bg.

По-късно раковите клетки усилено се разрастват, нарушават функцията на засегнатия орган, увреждат и целия организъм. Накрая чрез кръвта или лимфата тези клетки достигат до други органи и също ги поразяват. Обикновено се засяга значително и общото състояние на организма. Болният отпада, отслабва. 

Различни теории обясняват причините за развитието на туморите. Някои се появяват след механично дразнене или при дразненето с химически вещества, други са резултат от стари възпалителни изменения. Предполага се също, че за тях спомагат и различни неизвестни вирусни инфекции, постоянното нервно напрежение или стрес от неприятни изживявания.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!