Кустурица: Русия ще постави всички на местата им

Ако той беше президент на Югославия по време на гражданската война, нещата щяха да са различни, смята сръбският режисьор
Кустурица

В интервю за руския сайт „ПолитНавигатор” сръбският режисьор Емир Кустурица каза, че именно Русия е тази сила, която ще постави всички играчи на политическата сцена по местата им. Това съобщава tvzvezda.ru.

Според него, до май Москва ще регулира ситуацията в Сирия, след което народът на тази страна сам ще реши да остави ли начело на държавата Башар Асад, или не.

Кустурица изрази съжаление, че начело на Русия в периода на гражданската война в Югославия не е бил именно Владимир Путин. „Ако той се бе появил по рано, ние с него щяхме да решим искаме ли „демокрация”, която не ни понася или политическа система, с която да живеем”, казва още сръбският режисьор.

Той е на мнение, че руският президент обяснява на света сложната истина за това, че целият свят плаща висока цена за охолството и удобствата, в които се къпе Западът. Според Кустурица, западните държави нямат покой от факта,че сибирските петролни находища са собственост на Русия и затова използват Турция, за да намалят енергийното превъзходство на Москва.

Превод: БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!