skandalno Разкритие: САЩ дърпат конците на Лютви Местан да разделя България!

лютви местан

Турция и САЩ продължават с пълна сила да дърпат конците на отлюспения  от ДПС бивш вече председател на движениетоЛютви Местан.

Ислямисткото правителство в Анкара оказва доста сериозен  натиск върху почетния председател  на Народна партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал. Доскорошните върли врагове Дал и Местан трябвало да си подадат ръка и да се обединят, за да прокарват по-лесно  интересите на Турция в България, след като Доган тотално отряза мераците за влияние у нас на комшиите ни край Босфора.

Малко преди Нова година Касим Дал направи стресиращо за родните политици признание, че има пълна готовност  да си сътрудничи с отцепниците от ДПС,  при условие, че  приемат изцяло  идеите и платформата на неговата партия. Все пак, за да се застрахова и поне минимално да защити честта си, той заяви, че не иска бивши агенти на Държавна сигурност. Въпреки че самия Местан е точно такъв. Реформаторът Корман Исмаилов пък заяви категорично, че няма да преговаря с Местан. После обаче „посъветван“ от САЩ и Турция – даде заден.

В същото време Местан бе забелязан да прави совалки в американското посолство, където търсил отчаяна помощ и указания за политическата си кариера, така че да остане във властта. Доскоро той се кри в турското посолство, откъдето получаваше преки указания от хората на Ердоган. Обаче това предизвика няколко скандала и външният ни министър поиска среща с посланик Гьокче, за да изясни защо Турция се бърка във вътрешните работи на суверенна България. За въпросната визита бе подтикнат от другите партии в парламента.

Явно Турция няма да остане без влияние в българската политика, но не е ясна съдбата конкретно на Местан. Ако той не се присъедини към хората на Исмаилов, а отцепилите се с него депутати от ДПС отидат, бившият вече лидер на Движението за права и свободи ще остане соло в парламента и би трябвало да седне до другия независим депутат – националиста Велизар Енчев. Което би изглеждало смехотворно и абсурдно.

Лютви Местан и Касим Дал

Лютви Местан и Касим Дал

Турция няма да жертва Местан, тъй като е вложила много средства в него със задачата да разцепи ДПС и да привлече защитниците на турското малцинство у нас към себе си.

Не е ясно и как ще реагират реформаторите. Сега за пръв път ще си проличи ясно защо те са във властта – да правят реформи или просто да цоцат финансови дивиденти от самото си присъствие в управлението. Приемането на отцепниците от ДПС в управляващата коалиция автоматично би означавало, че сините са готови на всичко, дори да защитават антинационални идеи, само и само да запазят топлите си кресла.

Което пък автоматично поставя под въпрос влизането им в парламента на следващите избори. Българският народ трудно забравя предателите.

Очевидно стреснатият  Лютви Местан  побърка и медиите през последните дни. Обещаната пресконференция за 4 януари не се състоя. Тя бе отложена за 5-ти. Но пак не се състоя.  Детронираният ДПС -шеф не знае какво да каже на медиите, или не е получил достатъчно инструкции от турците и американците какво да говори.

А има вероятност чуждестранните му благодетели вече да са го превърнали в политически труп, тъй като нямат повече нужда от него.

skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!