Лютви Местан се нанася в къща за 2 милиона в Бояна

Лютви Местан

Шикозният имот на Лютви Местан тъне в лукс

Отстраненият председател на ДПС Лютви Местан планира да се нанесе в първите дни на новата година в нов тузарски дом – разкрива „Уикенд“. Бившият лидер на движението не е стъпвал от 2 седмици в депутатското си ведомствено жилище, което обитава със съпругата си Ширин в столичния квартал „Изток“ – отбелязва изданието.

Новият дом на Лютви Местан е на стойност около 2 милиона лева и е собственост на приближения до него бивш заместник-министър на транспорта Юджел Атилла. Депутати разкриват, че къщата се намира на ул. „Подграмада“ в баровския столичен квартал Бояна. Къщата се води собственост на фирма и затова Атилла не я е декларирал пред Сметната палата, както е редно.

Атилла и съпругата му Елван наскоро бяха кумове на сватбата на дъщерята на Лютви Местан – Елиз. Тя е от първия му брак с момчилградчанката Нурсен, която от дълги години живее в Турция. Нурсен пък е от едно село със съпругата на Атилла – разкрива изданието.

„Уикенд“ разкрива още, че Елиз, дъщерята на Лютви Местан, е получила царски подарък от турския посланик в България Сюлейман Гьокче на сватбата си това лято. За това ни осведоми тогава таблоидът „Всеки ден“.

В края на август Елиз се венча за корабния инженер от Истанбул Гьоксел Абаджъ на пищна церемония в комплекс „Маказа“ край Кърджали. По стара мюсюлманска традиция пищната сватба е продължила 3 дни, като младоженците са организирали и второ пиршество – в Истанбул, където масрафът е излязъл над 40 хиляди евро. Говори се, че трапезата е била платена от виден бизнесмен, при когото Лютви Местан бил „на хранилка“.

Твърде любопитна ситуация обаче се е разиграла в тузарския комплекс „Маказа“. В разгара на пиршеството, на което отсъствал Ахмед Доган, пристигнал специален дар от София. Незнаен благодетел и приятел на Лютви Местан пратил на младото семейство чисто ново „Ауди“ А8, вързано с червена панделка. Цената на возилото е близо 300 хиляди лева. Отначало сватбарите помислили, че скъпият армаган е от Доган, но се оказало обаче, че подъръкът идва от турския посланик.

Източник: razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!