Отслабнете лесно, масажирайки тези 5 точки

Какво ли не правим, за да постигнем желаното тегло и хармонична фигура. Изтощаваме се от строги диети и физическо натоварване, а като спрем, натрупваме още повече излишни килограми. Умерено спортуване и никакви вредни храни – в това е тайната на доброто самочувствие.

Но и малко самомасаж може да помогне. По тялото ни са разположени стотици биоактивни точки, чието стимулиране помага за ускоряването на обмяната на веществата и за намаляването на апетита.

Акупресурата, или точковият масаж, представлява древна китайска практика, която днес е достъпна за всеки.

Този лек и приятен начин за борба с излишното тегло ни помага да отслабнем безболезнено и да се чувстваме бодри. Ето точките, от които като от бутони по тялото се изключва апетитът!

Точки за намаляване на апетита:

1. ТОЧКА „ДУЙ-ДУАН“ (ЗСМ 27)

Това е една от главните точки за намаляване на апетита. Тя се намира в центъра между горната устна и носа. Масажирайте я с кръгови движения за две минути – особено когато изпитвате желание да хапнете нещо, за да компенсирате стреса.

2. ТОЧКА „АПЕТИТ”

Друга изключително важна точка, влияеща върху апетита и чувството за глад, се намира в областта на ухото. В нашето тяло има над 200 биологично активни точки, стимулацията на които подобрява работата на всички органи и ускорява обмяната на веществата. Именно на този принцип точки като тази влияят върху процесите в нашето тяло и могат да ни помогнат за контрола на работата на храносмилателната система и метаболизма. Тази точка се намира преди извивката на ушната мида, до мястото, където ухото се залавя за лицето. Може да масажирате тази точка винаги, когато усещате глад.

3. ТОЧКА “ЦЮЙ-ЧИ” (ДЧ 11)

Тази точка е част от меридиана на дебелото черво, който е отговорен  за преработването на храната и отвеждането на отпадъците от организма. За да я откриете, сгънете ръката в лакътя и два пръста по-надолу по външната част на ръката. Внимателно масажирайте тази точка, обикновено е леко болезнена. Всеки ден трябва да се стимулира за една минута. Ежедневното стимулиране на тази точка способства за подобряване на работата на дебелото черво и храносмилателната система.

4. ТОЧКА “ЦЗУ-САН-ЛИ”   - "точка на дълголетието"

Изключително важна точка за цялостното здраве, чрез която се повлиява работата на отделителната, храносмилателната и половата система. За да я намерите поставете дланта  си хоризонтално под капачката на коляното. Така точката ще се намира в края на малкия пръст, между големия и малкия пищял. Масажирайте точката за 1 минута всеки ден. Смята се, че въздействието върху нея помага да се свалят до 500 грама на ден.

5. ТОЧКА “ЛОУ-ГУ” (ДП 7)

Намира се от вътрешната част на крака, около три пръста над глезена. Освен че масажът на тази точка подобрява свалянето на излишното тегло, но е полезен и за преодоляване изтръпването на ръцете и краката, както и при бодежи и стягане в областта на сърцето.

Не прекалявайте с масажа на последните две точки – и минута е достатъчна, но трябва да се прави всеки ден. Ако се появят неприятни усещания по време на самомасажа, по-добре е да спрете.

lekuva.net /medpedia.framar.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!