Путин поздрави Русия за Нова година, вижте какво отбеляза! (ВИДЕО)

Президентът се обърна специално към военните, които се борят с международния тероризъм

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави гражданите на страната с Нова година. В своето традиционно обръщение държавният глава отбеляза, че повечето руснаци отбелязват празника в семеен кръг, но има и такива, които са на работа - в болниците, в производството, тези, които изпълняват своя служебен и воински дълг. "Благодарни сме на всички, които денем и нощем, в делници и празници са винаги на своя пост", заяви Путин, цитиран от тв канал "Звезда".

"Специално бих искал да поздравя с празника онези наши военнослужещи, които се борят с международния тероризъм, отстоявайки националните интереси на Русия далеч от родината, проявявайки при това воля, решителност, твърдост на характера", казва още Путин.

Той отбелязва, че тези качества са нужни на всеки руснак, за да бъде страната успяваща.

Говорейки за отминаващата година, държавният глава напомни, че това бе 70-та година от победата във Великата Отечествена война.

"Нашата история, опитът на бащите и дедите ни, тяхното единство в трудни времена и силата на суха им са велик пример за нас. Те са ни помагали и ще ни помагат достойно да приемем съвременните предизвикателства", добавя Владимир Путин.

Той призова руснаците непременно да вдигнат тост за процъфтяването и благополучието на Русия.

Превод: БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!