Руското страшилище Т-50 влезе в топ 11 на най-добрите самолети през 21 век (ВИДЕО)

Свръхзвуковият компютър-изтребител бие по всички параграфи щатския F-35
Т-50

Руският изтребител от пето поколение Т-50 се оказа в топ 3 на лидерите самолети, които променят правилата на играта в световната авиация. В рейтинга, съставен от експертите на Business Insider, има 11 позиции.В статията, цитирана от РИА Новости, се акцентира върху скоростта и маневренността на руския самолет. 

Перспективният авиационен комплекс на фронтовата авиация – руският целеви изтребител от пето поколение, е разработен от подразделението Обединенена авиостроителна корпорация – ОКБ Сухой, откъдето излиза под кодовото название Т-50.


В списъкът на лидерите също така попада американският изтребител-бомбардировач от пето поколение F-35. Проектът за този самолет редовно се подлага на критики заради раздутия бюджет, нарушението на срока за изработка и заради несъответствието на самолета със заявените по-рано характеристики.

Журналистите от Business Insider обръщат внимание на съществени недостатъци на самолета. Изданието подчертава, че и проблемите с бордовата електроника, и работата на двигателя, поставят изтребителя много далече от определението "най-страшният самолет, произвеждан някога". 

Превод: БЛИЦ 

F-35 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!