Тайният план на Лютви Местан разкрит! Автономия на кърджалийско и отцепване на Родопите

Лютви Местан

Предателят Лютви Местан и останалите от бандата му имали разработен таен план за отцепване на Източните Родопи от България

Тайният план на Лютви Местан разкрива в. „Уикенд“. Стартът трябвало да бъде даден на 26 декември по време на честванията на годишнината от началото на Възродителния процес. На Тюркян чешма в Могиляне изменникът трябвало да произнесе реч в този дух, на която да каже, че правата на мюсюлманите у нас са нарушени. Това трябвало да стане в присъствието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу и дипломати, водени от посланика Сюлейман Гьокче.

Изритването на Лютви Местан от ДПС обаче осуетило плановата. Засега. Изменникът и групичката около него възнамерявали да поискат автономия за кърджалийския регион – разясняват пред изданието източници от тайните служби. Зад секретния план стояли днешните управници в Анкара начело с лидера на режима Реджеп Таип Ердоган. Тяхната маша Лютви Местан първо трябвало да внуши на хората н региона, че правата на мюсюлманите у нас са силно потъпкани. Разчитало се на това да клъвне и цялото ръководство на изселническата организация „Балгьоч“, което всяка година присъства на честванията на Тюркян чешма. След това Лютви Местан трябвало да изиска свикване на международна комисия с представители и на НАТО, която да дойде в региона като гарант.

И накрая да подкокороса мюсюлманите да тръгнат на демонстрации, като настояват са обособяването на Източните Родопи в самостоятелен вилает. „Звучи невероятно, но и преди 25 години никой не предполагаше, че в Югославия ще избухне гражданска война. Същото стана и в Украйна. Без малко Лютви Местан да ни подпали чергата!“ – споделят запознати пред изданието.

Лютвито много хитро щял да внушава още, че новият регион няма да бъде в границите на Турция, а щял да си остане в ЕС. В бандата около Местан, която заедно с него се отцепи от ДПС, са все протежета под контрола на Ердоган. Там например е шефът на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед, уреден лично от турския премиер с избираемо място в кандидат-депутатската листа на ДПС в Кърджали. Пак до Лютви Местан е и друг депутат отцепник Хюсеин Хафъзов.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!