Тайните изобретения на Тесла: Откритията, които промениха света

Тесла с уникални изобретения, които промениха света
Тесла с уникални изобретения, които промениха света

Около Никола Тесла от години се носят истински мистерии. Изобретателят, чиито открития щяха да променят хода на човешката история, остава и до днес енигма. Както и някои от творенията му.

Говори се, че тайните служби са конфискували бележките му след смъртта му, за да оставят скрито далеч от всички тайното знание и творенията му, които биха дали друга посока на човешкото общество. Вижте кои са 5-те мистични изобретения на Тесла, които така и не видяха бял свят, докато той бе жив, но промениха света след смъртта му.

1. Балонът на смъртта

Смята се през 1930 година Теслае изобретил „Teleforce“, т.е. така наречения „балон на смъртта“. Устройството е в състояние да излъчват огромно количество енергия срещу поставената цел и образувайки енергиен балон около него и по този начин може да унищожава дори и самолети и танкове. Но „Teleforce“ никога не е проектиран, защото се е смятало, че ще стане прекалено леснота се унищожават цели държави. Тесла твърдял, че това изобретение може да унищожи обект на повече от 300 км разстояние и същевременно да създаде енергийна стена около територията, която се защитава от враговете. Той още приживе се оплаква, че е имало редици опити за кражба на това изобретение, но крадците си тръгнали с празни ръце.

2. НААRP-ът на Тесла

В края на 19 век Тесла конструира малък генератор, който прикрепен към някой обект, би предизвикал ефект на земетресение. Но виждайки катастрофалното влияние на една такава джаджа, Тесла, по собствените му думи, взел чука в ръце и го унищожил. Все пак продължават да съществуват слухове, които твърдят, че американското правителство използва това изобретение на Тесла в рамките на проекта HAARP.

3. Безплатна електроенергия

С помощта на финансовите средства, които му предоставили от JP Morgan, Тесла успява да разработи кулата Варденклиф, която представлява гигантски безжичен предавател, за който твърди, че е в състояние да осигурява безжичен пренос на данни и енергия по цялата планета. Тесла първоначално е имал намерение да изпраща чрез него текстови съобщения, снимки и телефонен сигнал, но проектът е нараснал като идея за безплатно доставяне на електроенергия из целия свят. За жалост, безплатното електричество не е печеливша идея и JP Morgan отказали да финансират проекта.

4. Летяща чиния

През 1911 г. в интервю за „New York Herald“, Тесла заявил, че работи над кораб, който няма да се поддава на гравитацията.

„Моята машина няма да има нито крила, нито витла. Когато я видите няма дори да предположите, че става дума за кораб. Въпреки това, тя ще може да лети със скорост, която досега не е постигана и ще бъде изключително сигурна“, заяви тогава Тесла.

5. Въздушен кораб

Тесла навремето планира да създаде и армада въздушни кораби, които да могат да превозват пътници от Ню Йорк до Лондон за три часа и да се движат на 13 км над земята. Също така, тези кораби трябвало да бъдат безпилотни и да черпят енергия от атмосферата. Мнозина смятат, че днешните дронове са разработени въз основа на идеите на Тесла.

razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!