Отец Боян Саръев: Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава

„Родопите отново се връщат към Средновековието. Населението се мачка и се правят много сериозни усилия, за да се стигне до териториална автономия. Една сутрин ще се събудим и Родопите ще бъдат част от друга държава", твърди свещеникът от кърджалийския квартал „Гледка" отец Боян Саръев. Тази страшна прогноза той сподели пред БНТ.

"За да запазим Родопите български, трябва да има държавно усилие и политика. Срещу мен и хората, които искат да запазят българското си самосъзнание, се хвърлят много средства. Тези средства идват от Турция. Църквата е равнодушна към моята дейност, а държавата въобще не се интересува. За тази дейност са нужни много народ и средства, които аз няма как да осигуря сам. Трудно е, но аз продължавам борбата, за да обърна Родопите в християнската вяра", завърши отец Саръев. /24rodopi.com

Отец Саръев: Ислямизацията на Европа е стар мерак на мюсюлманите

/КРОСС/Не може така да се пресичат държавните граници на тумби, на юруш, без никаква отговорност и да минават като през обран бостан. Има ли държавни граници, има и държава. Нелепа случайност е убийството на мигранта на границата ни. Полицаят не заслужава порицание и наказание, а награда за достойно изпълнен дълг. Това каза пред Нова телевизия отец Боян Саръев. По думите му трудно може да се посочи кой цели ислямизацията на Европа, но е на мнение, че има подобен план. "Това е стар мерак на ислямските държави и крайната цел на мюсюлманите, защото те са убедени, че тяхната религия трябва да бъде наложена на целия свят", обясни отец Саръев. "Ние трябва да гледаме на исляма като на чужда религия, която е коренно противоположна на християнството. Религия, която не е безобидна и която има идеята да погълне и унищожи християнския свят. Затова Европа е крайно време да се раздели с илюзията за исляма като някаква приказка от „1001 нощ" на Шехерезада", каза още той. Отец Боян Саръев разказа и за една кражба от касата на черквата с думите, че понякога губи вяра в хората, но не и в Бог.

cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!