Ловец отстреля 550-килограмово горско чудовище-мутант (ВИДЕО)

Високият 2 метра глиган е претърпял генетично изменение, твърди експерт

Схватка с горско чудовище едва не е завършила трагично за ловец от Челябинск, съобщава ntv.ru. Да се скриеш от такъв глиган е невъзможно. Според експерти двуметровият звяр, който тежи над половин тон, е в състояние да настигне жертвата си буквално за секунди, след като е ранен и раздразнен.В същото време учени бият тревога и са се зали да изучат причините животното да достигне такива размери, за да предотвратят размножението на такива мутанти. Няколко уралски изследователски института са се свързали с ловеца Пьотър Максимов с молба да им предаде стомаха и копитата на звяра, за да проведат експертиза.

За самия лов мъжът се спомня, че до вечерта изобщо не му вървяло. Изведнъж в сумрака забелязал как в страни от него се движи огромен звяр. Първият изстрел повалил животното, а вторият попаднал в артерията на шията.

„Знаем, че след изстрел глиганът винаги тръгва в посоката, от която е дошъл куршумът. Той обаче падна. Знаехме, че е голямо животно, но не се уплашихме. Наясно сме, че ранените животни може да нападат и хора, но изчакахме. Адреналинът ни бе хвръкнал”, разказва ловецът.

Когато разгледали улова от близо, мъжете от групата не могли да повярват на очите си. Глиганът тежал над 550 килограма и бил висок близо два метра.

Учените са уверени, че това не е просто уникален екземпляр, а по-скоро става въпрос за генетична аномалия.

„Определено в случая става въпрос за някаква генетична мутация, болестно отклонение от нормите”, уверен е експертът зоолог Владимир Кревер.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!