Турските служби удрят #КОЙ, погват „Булгартабак" заради контрабандата на цигари

Турските тайни служби удрят политико-олигархичния модел #КОЙ. Те погват „Булгартабак “ като основен контрабандист на цигари. Това научи Фрог нюз от източници в контраразузнаването. Причината са влошените взаимоотношения между България и Турция след неочаквания трус по върховете на ДПС.

Още през май т. г. авторитетният турски вестник ‘Миллиет ’ излезе с водеща публикация, че голяма част от контрабандните цигари в Турция са с произход България и са произведени от „Булгартабак “, считан за основен финансов донор на модела КОЙ. Малко по-късно главният прокурор отиде на визита и се срещна както с колегата си Мехмед Акарджа , така и с турския президент Реджеп Ердоган . Очаква се службите на южната ни съседка да разобличат основните играчи в бранша. Наскоро в медиите се появи информация, че до посолството на САЩ е изпратено писмо, в което се разкрива схемата „Булгартабак“ с участието на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Отделно от удара срещу мощната тютюнева фирма, Турция обмисля да наложи серия от рестриктивни мерки върху българския бизнес, в случай, че антитурската кампания продължи да се води със същите темпове и занапред. За това е предупредил и премиера Ахмед Давутоглу при разговора си с Бойко Борисов преди ден, допълни още източникът ни. Първите, които ще усетят „затягането на коланите“ ще бъдат българските търговски и транспортни фирми. Очаква се активизиране на разузнавателните служби както на Турция, така и на Русия, което ще доведе до още по-голямо напрежение и нестабилност в страната, прогнозират анализатори.

http://frognews.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!