Не мислете за лоши неща – ще се разболеете!

Източни Родопи
Източни Родопи

На Изток казват: “И най-големите врагове на човека не биха му пожелали такива беди, които могат да му донесат собствените му мисли.”

Един от най-известните лечители на древността Авицена казва: “Лекарят има три инструмента в борбата срещу болестта – дума, растение, нож.”

Моля, обърнете внимание – думата е на първо място.

В болница в Париж младият психолог Емили Kи на свой собствен риск, позовавайки се на главния лекар, задължавал пациентите си по три пъти на ден на глас или мислено да повтарят по  10 пъти фразата “Всеки ден се чувствам по-добре и по-добре.” И не да я повтарят механично, а ясно и с вникване.

И какво мислите? Месец по-късно пациентите на този лекар  се превърнали в основна тема на разговори за  медицинския персонал на болницата, а след това и на цяла Франция.

Странно, но факт: тежко болни пациенти се възстановявали в рамките на месец, а у някои пациенти, дори изчезнала нуждата от хирургически интервенции.

Потвърждава се догадката на великия учен от  древността Парацелз, който твърди, че вярата твори чудеса.

Нашето здраве е пряко следствие от нашето мислене.

Никой вече не оспорва, че между психическото и физическото здраве на хората, има пряка връзка.

“Най-добрата защита срещу всички болести, от всякакви инфекция – това твърдата вяра в собственото ни здраве и положителни емоции, – казва психотерапевтът с повече от двадесет години опит Andrew Metel.

- Негативните мисли разрушават. Например гневът  причинява заболявания на стомашно-чревния тракт. Недоволството в крайна сметка води до заболявания на черния дроб, панкреаса, холецистит. “

Един от най-важните психологически закони гласи: вербалното изразяване на любов, съчувствие и възхищение повишава жизнеността на този, към когото е адресирано. А злите и нелюбезни думи намаляват енергията на слушателя.

Общият брой на заболяванията, свързани с лошите мисли, продължава да нараства.

За да им се противопоставим, трябва да следваме  съветите на древните мъдреци – да се радваме на живота, без значение колко труден може да е той!

Така че здравето, живота и съдбата на човека зависят директно от мислите му.

Мислите за добро – очаквайте добро.

Мислите си за лошо – лошо се  случва. Това, за което ние постоянно си мислим, се развива в убеждение, че то  трябва или може да се случи. И тази вяра поражда събитие …

Ето защо от днес ние започваме да мислим само за доброто, просто да се надяваме на най-доброто.

И още, никога не се тревожете за нищо!

А  накрая вижте две златни правила на американския  кардиолог Робърт Елиът, признат експерт по профилактика на инфаркти и сърдечна недостатъчност.

Правило едно: Не се безпокойте за глупости.

Правило две: Всичко е в категорията глупости.

bg.checkonline4you.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!