Потресаващи разкрития на немска телевизия! Ислямисти въртят бизнес с роби от офис в Турция

Немският телевизионен ARD показа документален филм, според който в турския град Газиантеп терористите от „Ислямска държава” търгуват с хора. Техни жертви са похитени в Сирия жени и деца. Лентата предизвика широк обществен отзвук, доколкото, според авторите й, търговията с роби се извършва от офис, който се намира в града. В тази връзка колегия адвокати от турския град са издействали наказателно дело по отношение на правоохранителните органи и турските спецслужби.

Турските депутати също си задават въпроса защо ислямистите свободно и открито се занимават с търговия с роби в град Газиантеп. Анкара пък отрича обвиненията, че си затваря очите за престъпната дейност на ИД на границата със Сирия.

Заедно със снимачната група на ARD се движи и кюрд, който се изявява като посредник.Той купува робите от джихадистите и ги връща на семействата им. Кюрдът се свързва с терористите по интернет, договаря се за цената, а след това тръгва към Турция, за да сключи сделката. Той пристига в град Газиантеп, който се намира на 40 км. от сирийската граница и отива в офиса на търговеца на роби.

Мъжът твърди, че през 2014 година е платил 2,5 млн. долара на ИД, за да върне похитените деца и жени на семействата им. /БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!