Генерал Конашенков: САЩ са издали на Турция точното време и място, на което може да бъде свален руския Су-24

Турският генерален щаб е получавал от американците цялата информация за полетите на руската бойна авиация в Сирия

Турция е знаел точното време и района за изпълнение на бойната задача от сваления Су-24. Това заяви вчера говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости. Турските власти също така са били осведомени за количеството на бойните излитания на ВКС на Русия. Това доказва, че Анкара е получавала данни от САЩ.

Заявлението на турския чиновник, показващо осведоменост за броя на полетите на руската авиация в Сирия, може да се приеме като „официално признание“ за планираното сваляне на руския бомбардировач, обясни още Конашенков.

Той разкри, че турските медии, позовавайки се на правителствения говорител Нуман Куртулмуш, са публикували сведение, в което се посочват точни данни за броя на полетите на руската авиация в Сирия. По такъв начин Анкара се издаде, че получава данни за полетите, които руските военни предават на САЩ.

"Тези думи на Нуман Куртулмуш може да се сметнат като официално признание на планирана операция за унищожаването в сирийското небе на руския самолет и убийството на руски военнослужещи“, каза Конашенков.

Той добави, че сведенията за дейността на руската авиация над Сирия, предавани на САЩ съгласно меморандума за безопасност на полетите, са били предавани на турския генерален щаб.

blitz.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!