Путин: Турското ръководство не е вечно

Путин

Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ, когото смятаме за приятелски народ, каза руският президент

Искам отново да подчертая - Русия няма намерение да разваля отношенията си с турския народ, когото смятаме за приятелски народ. Това казва руският президент Владимир Путин в документален филм, който предстои да бъде излъчен. Но, що се отнася до турското ръководство ще кажа само, че нищо не е вечно, казва още Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент коментира, че неговата страна остава отворена за икономическо и политическо сътрудничество с Европа, включително и в борбата срещу тероризма, въпреки санкциите срещу Москва, които въведе Европейският съюз, както писахме.

А също, че Русия може много лесно да работи с всички участници в решаването на конфликта в Сирия, както със САЩ, така и с президента Башар Асад. "По отношение на сирийската криза ние може много лесно да работим с президента Асад, но и с американската страна. Неотдавна говорих по този въпрос с президента Барак Обама, както и с нашите приятели от Саудитска Арабия и други арабски държави", казва още Владимир Путин.

no-comment.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!