Новата лимузина на Владимир Путин - уникално возило /ВИДЕО/ В направата на „Мономах“ са участвали инженери на „Порше“

ЗИЛ Президент
Photo Credits: CarDesign.ru

Първият екземпляр на новата лимузина, предназначена за руския президент Владимир Путин, вече е готов и ще бъде показан на специално събитие в близките дни, съобщава изданието „Carexpo“.

Луксозният автомобил е изцяло руско производство и е част от проекта „Кортеж”, който правителството на страната финансира, пише automedia.investor.bg.

Според информациите в основата на лимузината е чужд модел, чието име не се разкрива, но пък почти всички агрегати са руски и са създадени специално за това возило.

В разработката на автомобилите от проекта „Кортеж” е била включена и компанията „Порше Инженеринг“. Самата лимузина ще бъде задвижвана от двигател с обем между 6,0 и 6,6 литра, развиващ 800 к.с. За останалите машини – представителен седан, всeдеход и микробус, са предвидени турбомотори с по-малък обем.

Очаква се автомобилите от цялата гама да се продават под марката „Мономах”, която наскоро бе патентована от НАМИ – Научно-изследователския автомобилен институт в Москва, на който бе възложен проектът „Кортеж”.

Седанът и всeдеходът ще бъдат пуснати в серийно производство и ще могат да бъдат закупени и от частни лица. Планираният обем е 5000 броя годишно, като при съответния интерес той може да нарасне до 20 000. За всъдехода вече е известно, че ще се произвежда в завода на компанията УАЗ.

no-comment.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!