Режисьорът Стенли Кубрик: Янките не са стъпвали на Луната, аз заснех измамата

Стенли Кубрик
Представеният за Стенли Кубрик в сензационния филм

Таен филм с известния американски режисьор Стенли Кубрик твърди, че американците никога не са стъпвали на Луната, а кадрите са заснети на Земята. Това признава самият Кубрик в лентата, заснета 4 дни преди смъртта му през март 1999 г. от журналиста Патрик Мюри, твърди в. “Експрес”.

Сензационното 2-часово интервю, направено с режисьора, твърди, че астронавтът Нийл Армстронг не е първият човек, стъпил на Луната на 20 юли 1969 г. в мисията “Аполо 11”.

Според записа знаменитата първа стъпка не е заснета в открития Космос, а в студио на Земята. “Всичко това е тотална измислица. Безпрецедентна измама, която бе наложена на американските граждани. Те трябва да знаят”, казва Кубрик на записа. Той признава, че не искал да участва в тази измама, но в края на краищата го направил.

Режисьорът отбелязва, че полетът до Луната бил фикс-идея на президента Ричард Никсън. Затова правителството на САЩ и НАСА предложили на Кубрик огромна сума пари, за да заснеме “правдоподобен” видеодокумент. Журналистът трябвало да подпише с режисьора договор от 80 страници, че няма да разгласява съдържанието на разговора им 15 г. след смъртта на Кубрик.

Съществуват по-ранни конспиративни теории, които твърдят, че Кубрик е заснел фалшиви кацания на Луната на мисиите “Аполо 11” и “Аполо 12”, но отказал да прави повече. Според тях Кубрик работил 16 месеца на специална сцена в Хънтсвил, щата Алабама.

Американски блогъри коментираха, че човекът, представен на лентата за Кубрик, не прилича на него, като е заснет в полусянка. Записът бил с много лошо качество.

24chasa.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!