Терористите бягат под залповете на съвременната "Катюша" (видео)

Град

Сирийската армия напредва в Северна Латакия, ислямистите отстъпват към границата с Турция, надяват се на поскрепления и оръжие

Сирийската армия непредва в Северна Латакия, където с помощта на реактивна системи за залпов огън "Град" и танкове унищожава ислямистите от поделението на "Ал Кайда" - "Джебхат ан Нусра". Задачата на правителствените войски е да освободи три населени пункта - Маршири, Ал Джауза и Акко, предава тв "Звезда". Те са ключови точки по пътя към главния опорен пункт на терористите в Северна Латакия - град Салма.

След съответната артилерийска подготовка на "Град"-овете в укрепените пунктове на терористите влизат танкове, следвани от пехота. За последното денонощие са унищожени над 90 бойци на ислямистите.

Сирийската армия си пробива път с бой, а терористите отстъпват към границата с Турция, като се надяват там да получат подкрепления и оръжие.

Арсенал

"Град" е реактивна система за залпов огън с калибър 122 мм, често наричана наследникът на легендарната "Катюша". Предназначена е за поразяване на жива сила, небронирани и лекобронирани противникови цели, артилерийски и минометни батареи, командни пунктове и др.

РСЗО "Град" притежава високи динамични качества и проходимост, което позволява да бъде ефективно използвана заедно бронетанкова техника в боен марш, както и в авангарда на бойните действие.

В момента в ход е разработка на по-съвършена двукалибрена система "Торнадо".

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!