Шведско село обяви истинска война на мигрантите

Шведско село обяви истинска война на мигрантите

Спокойно някога село, на 150 км от Стокхолм, се сблъска с поредица от конфликти, след пристигането на двадесет бежански семейства, пише Daily Mail.

Недоволството на жителите на селото довело до там, че те постоянно обменят обиди с мигрантите и дори хвърлят камъни един срещу друг. Има документирани случаи, когато бежанците са палили коли на местните жители. Следва да се отбележи, че децата на имигрантите трябва да ходят на училище, придружени от полицаи.

Изданието съобщава, че такива събития вече не са рядкост в Швеция, която преди се гордееше с толерантно отношение към мигрантите. През последните два месеца, протестиращи подпалиха 17 мигрантски центрове, а властите предупредиха, че нарастващото напрежение в страната в крайна сметка може да доведе до убийства.

Майкъл Омон, член на общинския съвет на селото с население от 1200 души, заяви, че проблемът се крие в нежеланието на местните хора да живеят с мигрантите.

„Расовите напрежения разделят селото на две групи: тези, които подкрепят имигрантите и тези, които искат те да напуснат. Интеграция върви зле, защото хората не искат бежанци, „- казва Омон.

„Ние имаме толкова високи данъци, защото ние плащаме толкова много за мигрантите“, – добави той. Представителят на местния съвет заяви, че всеки мигрант получава седмично около $ 30, което предизвиква негодувание сред данъкоплатците.

Местният офицер Anders Pitterson признава, че много от жителите са възмутени от пристигането на бежанците. Той се е надявал, че местните хора ще им помогнат да се интегрират и никога не предполагал, че децата на мигрантите трябва да бъдат придружавани до училището. Авторът на статията подчертава, че учителите отказват да придружават учениците, защото се страхуват, че те също ще се превърнат в „обект на омраза.“

Проблемите започват през септември, когато група мигранти започват да хвърлят камъни по колите на местните жители, които по-късно започват да се събират на групи и да хвърлят камъни по къщите на пришълците.

По-рано беше съобщено, че Швеция се отказва от „политиката на отворени врати“, затова от април на по-голямата част от бежанците се предоставя само временно разрешително за пребиваване в страната.

30dumi.eu 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!