Шокиращо! Варненец засне нелегално ислямско училище

Ходжата идва с Мерцедес S-класа, вътре си е направо джамия, разказва очевидецът


Снимка: Фейсбук

Варненец, работещ във фирма за видеонаблюение, алармира, че във Варна вече действа нелегално училище, в което на арабски език се преподава радикален ислям, пише "Телеграф". В снимки и текст Юли Костов, който бил извикан да постави видеокамери на сградата, описва в социалната мрежа какво е видял. Според него, училището се намира в близост до циганското гето "Максуда". Ислямистите наели помещенията на бивш цех за дрехи, срещу паркинга и цеха за антифриз до бившата фабрика "Христо Ботев", казва той.

"Циганета, турци, пришълци - всички ги събират там и им се преподава ислям. Ама не онзи чист, безобиден ислям, ами от оня там криворазбрания, който проповядват в ИДИЛ", пише Костов и разказва:

„Повикаха ме да слагам видео камери. Отивам и гледам, тоя там, брадатия бил ходжа някакъв, но не е варненец, ами извикан от някъде. Интересно ми стана, защото, забележете, са му подарили кола за 200 000 евро! Освен това, луксозен апартамент във Варна и още куп луксозни, но явно много необходими за работата му глезотии. Това тука си беше направо като джамия, а всички вътре се кланят и говорят нещо на неразбираем език. По-късно разбрах, че е арабски. И ми се похвалиха, защото на единия от пазачите, детето му разправяло „Тате, на арабски ни учат да четем и пишем. Идват едни важни чичковци със скъпи коли и ще ни водят някъде!" Къде, не разбрах, но попитах, стараейки се да бъда поне малко учтив какво е това училище и кому е нужно преподаване на арабски в България? Но ме изгледаха така накриво, че на кръв даже, та се замислих дали да задавам въпроса отново, който се направиха, че не разбраха", разказва още видеотехникът.

От камери на съседни обекти той успял да заснеме случващото се в двора на ислямското училище, организирано под носа на властите във Варна.

blitz.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!