В Софийския Арабистан гостоприемството ни се възнаграждава от бежанците по странен начин

мигранти от столичния квартал „Овча купел”
Необезпокоявани от никого, мигрантите от столичния квартал „Овча купел” позират спокойно и пред тв камерите

Няма значение чия е телевизията и кой й плаща масрафа. Няма значение дали и Алфа, Бета или Гама. Така или иначе поне автентичните репортажи показаха абсурдни картинки. Автентични до абсурд. Станахме свидетели на нещо трудно разбираемо, трудно смилаемо и с реминисценции, познати до болка.

Арената на абсурда е кв. „Овча купел”. По-точно терена на Нов български университет. Там е центърът за бежанците, там е НБУ, там са големите панелки, обитавани от мирни български пенсионерки, техните щерки и внуци. Лелки пенсионерки и жени предпенсионерки си бяха глътнали езика, за да преглътнат истината, да не излезе цялата наяве. Страх! Всеки божи ден тези многострадални лелки трябва да минават между насядалите до, край и срещу блоковете и входовете им 22-23-годишни мъже, заеквайки от страх. Партерните магазини бяха спуснали кепенците от страх... Студентките и студентите от Нов Български по-нагоре се деляха на треперещи и не толкова треперещи от младите мъже с антропология от цял свят. Имало полицейско присъствие, имало нахлуване на 15 ислямисти с викове по коридорите на НБУ „Аллах Акбар” - Аллах е Велик.

Потресът, че на репортажите се видяха индивиди с белези на всякакъв вид мелези от цял свят, които открито, с настроение и без всякакъв свян се изгавриха с българското гостоприемство. На въпроса „А вие откъде сте” репортерът получаваше плюнка в лицето си от яки мъжаги: аз норвежец, аз съм Дания, аз Швеция, аз от Судан, Пакистан, Афганистан. Как пък не застана пред камера едно многострадално сирийско семейство начело с главата, с жената и многобройна си гладна челяд, че да разберем що е то страдание.

Проблемът е, че гаврата на нашите бежанци с гостоприемството ни надмина позатъмнената история от седемдесетте години на миналия век, когато първата вълна с преименувания и смяна на националност роди и първи гаври. Безумната идея и начинът, по който бяха сменени имената на българомохамеданите, предизвика обратна реакция: те пък започнаха да се подиграват на българските светини.

Безумното преименуване беше съчетано с безумен либерализъм в избора на име плюс право сам да избираш националност. Така се родиха българомохамедански фамилии начело с Иван Славков, Тодор Живков, Пенчо Кубадински, Милко Балев, снахи като Людмила и Жени Живкови, златните момичета Анелия Раленкова, Лили Игнатова и пр., и пр. В България се пръкнаха кореняци негри, ескимоси, индианци, марсианци, дори и чукчи, но... всички с български имена. За тъпотията си платихме с лихвите.

Нужно ли е обаче една идиотщина да се повтаря вече не като фарс, а като гавра с историята?

Идиотщината вече е факт – цели орди мургави, тъмнокожи, чернокожи и още по-чернокожи бежанци позират пред тв камерите, като холивудски звезди с цялата си прелест, но се тупат по гърдите – ние от Дания, ние от Норвегия, ний от Швеция... класиката е от Судан до Пакистан и разни други географски ширини. Документи и идентификация за произход и статут на бежанци йок, но явно в „Овча купел” купонът е безкраен. Какво ли очаква наистина овчите райони в жална България. Със сигурност утре или вдруги ден някой и друг заблуден полицай ще задържи мургави крадци на овци, защото те ще се окажат мургави норвежци, датчани, шведи. Не че няма и такива, но не и тези? Боже опази! Защото утре цялата ни държавна система и национално достойнство може да се окаже в надупено положение заради нарушените права на новите тъмнокожи скандинавци.

За разлика от тях българомохамеданите имаха пълното право да се гаврят с безумието на тогавашните власти. Нищо чудно утре българската държава да бъде оглавена от Тодор Живков мюсюлманин от Източните или Западните Родопи, който е имал благоразумието да запази „знатното” си преименуване. Мургавите скандинавци, макар и натурализирани българи в един хубав ден, нямат никакъв шанс.

Нали никой не си въобразява, че качественият бежанец, който може да върши нещо, ще бъде върнат от Дания в България например. Процесът с бежанците е необратим. Повече от ясно е, че трябва да бъде стопиран.

Славей КОСТАДИНОВ

БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!