Шефът на наказателния батальон "Азов": Тръгваме за Сирия, за да се бием заедно с турците срещу руснаците

Андрей Билецкий обяви, че легионерите ще се възползват от прекратяването на огъня в Донбас, за да воюват на нов фронт

основателят на "Азов" Андрей Билецкий

Бойци от украинския доброволчески батальон "Азов", който участва в наказателната операция на Киев срещу Донбас, са декларирали готовност да заминат за Сирия, за да се присъединят към коалицията на САЩ и да се сражават с руските войски там. Това обяви основателят на "Азов" Андрей Билецкий, в ефира на украинска телевизия, предаде РИА Новости.

"Като се отчита охлаждането на отношенията с Русия и това, че в Сирия има стълкновение на руски и турски интереси, абсолютно логично за Турция е да потърси контакти с Украйна, както и Украйна с Турция. Мога да ви уверя, че "Азов" би изпълнил прекрасно тази функция - да събере своя чуждестранен легион и да го изпрати да воюва заедно със западната коалиция в Сирия. Там ние бихме могли да се срещнем отново с руснаците, докато действа режима на прекратяване на огъня в Донбас", заяви Андрей Билецкий. 

Основателят на "Азов" изтъкна, че в случая става дума именно за борба с руснаците в Сирия. 

Дни преди неговата изцепка секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов подчерта, че "турските военни са действали професионално, като са свалили Су-24". А близкият до президента Порошенко олигарх Генадий Балашов поиска да бъде присвоено званието "Герой на Украйна" на турските пилоти, които атакуваха в гръб Су-24.

blitz.bg

Близък до Порошенко олигарх поиска звание Герой на Украйна за турския пилот, свалил Су-24

Неотдавна в YouTube се появи видеообръщение на украинския политик и бизнесмен Генадий Балашов, в което милионерът одобрява действията на туркменските бунтовници, а също така призовава президента Порошенко да награди турския пилот на F-16 със званието Герой на Украйна за свалянето на Су-24. Съобщението е на RT.

Балашов предлага награждаването да стане посредством онлайн-петиция, които вече са популярни сред украинците. Той призовава обществеността да изпрати под такава петиция в сайта на президента необходимия брой подписи за разглеждането й.

„Украинците могат да подпишат на сайта на президента Петро Порошенко петиция за присвояване на свалилите Су-24 турски летци званието Герой на Украйна. Ние много дълго чакахме кога светът ще започне да възприема руската агресия адекватно” – заявява киевския милионер по време на своето видеообръщение.

Превод: БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!