Владимир Путин остана без думи заради това предложение от турския главен мюфтия в Москва (Видео)

Владимир Путин остана без думи заради това предложение от турския главен мюфтия в Москва

Турския мюфтия в Москва успя да направи невъзможното, остави Владимир Путин без думи

Владимир Путин остана без думи. Руският президент направо онемя, след като турския главен мюфтия в Москва му отправи такова предложение, че цял Кремъл се чуди сериозен ли беше, или просто се е шегувал.

Новината обикаля като виц социалните мрежи и международните медии, а вече се появиха и първите фолклорни умотворения по темата.

Главният мюфтия поискал среща с президента в Москва и направил шокиращо изявление — предложил на държавния глава просто да анексира Сирия и Израел, а също и Мека.

„Когато се срещнах с президента Путин му предложих да постъпи със Сирия и Израел по същия начин, както направи с Крим. Просто да ги анексира. А после с благословията на Аллах да анексира и Мека, за да могат хората да заживеят в мир и хармония“, разказва Талят Таджудин, който е ръководител на духовното управление на мюсюлманите в Русия.

В първия момент руския президент направо останал без думи. „После обаче се разсмя и го прие като шега“, споделя Таджудин. Интересното обаче е, че предложението му е било напълно сериозно.

В последствие, след като информацията се появи в международната преса, главния мюфтия на Москва побърза да заяви, че само се е шегувал, но според някои източници е бил абсолютно сериозен в изказванията си.

Междувременно в общественото пространство вече се появиха и първите вицове по темата. Те обаче не са свързани с анексирането на Сирия и Израел, а по-скоро със завладяване на Турция. Един от най-популярните вицове гласи:

„Разговор между приятелки:

– Догодина ще почивам в Русия!
– Така ли? Къде?
– В Мармарис!“

В англоезичната преса пък се появиха снимки на Владимир Путин, докато преследва с пушка бягащия Ердоган, както и разговор между руския и американския президент. Обама пита Путин, какво иска за Деня на благодарността, а московския лидер отговаря „Турция“.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!