Русия разгърна в Сирия страшните ракети С-400! САЩ разтревожени: С-400 щяла да усложни ситуацията в Сирия. Русия тества и ракетите ”Искандер-М”

Москва осигурява безопасността на самолетите си за ударите срещу "Ислямска държава" - Това няма да помогне на борбата с «Ислямска държава», защото тя няма авиация, твърди Уил Стивънс от посолството в Русия

С-400

Зенитно-ракетният комплекс С-400 при поддръжката на ракетния крайцер "Москва" ще осигурява безопасността на полетите на руската авиогрупа в Сирия и ще унищожава всички цели, представляващи опасност. Най-новият руски зенитно-ракетен комплекс С-400 до момента няма аналог в света, съобщава РИА Новости.

В сряда стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин е одобрил молбата на Министерството на отбраната за разполагане в авиобаза Хмеймим на най-новата ПВО система С-400. Това стана, след като турски изтребител F-16 свали руски Су-24, участващ в операция срещу терористите от "Ислямска държава" в Сирия. При атаката загина пилотът на самолета, щурманът се спаси.

За денонощие зенитно-ракетният комплекс бе прехвърлен с военно-транспортна авиация от Подмосковието, е съобщил представител на Въздушно-космическите войски на Русия.

С-400 заедно с комплекса "Форт" на ракетния крайцер "Москва", който вече е разположен край бреговете на Сирия, ще осигуряват безопасността на полетите на руската авиогрупа, унищожавайки всички цели, представляващи опасност за нея.

Помощникът на президента по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин е заявил пред журналисти, че изпратеният към Сирия С-400 ще бъде върнат в Русия след изпълнението на бойните задачи.

Комплексът е предназначен за поразяване на самолетни препятствия, самолети, самолети с радиолокационно управление, самолети-разузнавачи, самолети на стратегическата и тактическа авиация, балистични ракети, хиперзвукови цели и други съвременни перспективни средства за въздушно нападение.

Превод: БЛИЦ

САЩ разтревожени: С-400 щяла да усложни ситуацията в Сирия

Изпратената от Русия в Сирия зенитно-ракетна система С-400 ще усложни ситуацията и няма да подпомогне борбата с «Ислямска държава», заявява посолството на САЩ в Москва, цитирано от LifeNews.ru.„Изпращането на тази система се усложни още повече тежката и без това ситуация в небето над Сирия и изобщо няма да подпомогне борбата с „Ислямска държава”, тъй като тя няма авиация”, заявява пред „Интерфакс” пресаташето на посолството на САЩ Уил Стивънс.

„Ако Русия наистина прехвърли тази система, можем да очакваме, че те ще действат в рамките на Меморандума за взаимното разбирателство за безопасността на полетите и тя няма да насочва действията на тази система срещу самолетите на международната коалиция”, добавя той. 

blitz.bg

Русия тества и ракетите ”Искандер-М” на нощни стрелби (ВИДЕО)

Руският Централен военен окръг за първи път е провел учебно-бойни тестове на оперативно-тактическите ракетни комплекси „Искандер-М” в Оренбургска област, съобщава tvzvezda.ru.

В хода на практическите занятия на тези учебно-методически тренировки се е обърнало особено внимание на подготовката на командирите.

Също така според разчетите за оперативно-тактическите комплекси са отработват и нормативи за разгръщането им на определени позиции. Военните също така придобиват умения да зареждат „Искандер”, като за целта използват специални макети на ракетите, които по тегло и габарити са копие на бойните. В тренировките участват над 20 единици бойна и специална техника, която е обслужена за целта от нужния човешки състав. /БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!