Русия вади страшилището С-400, от което никой не може да се скрие (ВИДЕО)

Системата е способна да унищожи обекти, летящи на височина 5 метра

С-400

Към защитата на руските самолети в Сирия вече е включен и ракетния крайцер „Москва”, който е заел бойна позиция в крайбрежието на Латакия, а скоро ще бъде оборудван с ракетно-зенитния комплекс С-400, който е последно поколение, съобщава RT.

По-рано от руското военното министерство заявиха, че руските военни ще свалят всяка цел, която сметнат за опасна за тях.

Комплекс „Триумф” (С-400) е руската зенитно-ракетна система от ново поколение, която е била приета на въоръжение през 2007 година.

Системата е способна да унищожи не само съществуващите, а даже и предполагаеми средства за въздушно-космическо нападение.

С помощта на радар С-400 е способна да прихване цел, която е на 600 километра.

„Триумф” може да порази аеродинамически цели на разстояние до 400 км, а летящи със скорост до 4,8 км/с тактически балистични цели - до 60 км.


В тази категория на въоръжение влизат крилатите ракети, самолети на тактическата и стратегическа авиация, а също така и бойни балистични ракети.

При това С-400 е способен унищожи обекти, летящи на височина 5 м.

По този показател системата няма аналог в света. Например, американската система Patriot засича цели на височина над 60 метра.

Превод и редакция: БЛИЦ

Турция докара нови 20 танка на сирийската граница, отсреща настъпва армията на Асад

Турция спешно прехвърля още 20 танка към сирийската граница след инцидента със свалянето на руския самолет, предава агенция Anadolu, цитирана от РИА Новости. Това е допълнителна бронетехника към вече базираната в района.

Правителствената армия на Сирия е предприела активно настъпление в района на падане на руския фронтови бомбардировач Су-24. Информацията е на портала „Военный Информатор” с позоваване на сирийските медии.

Вероятно Турция замисля контраудар с използването и на подкрепяните от нея туркменски племена, екстремисти които разстреляха руския пилот във въздуха.

„Двадесет танка, дислоцирани в западните провинции на Турция, бяха прехвърлени по жп линия в Газиантеп, в южната част на страната. От тук, охранявани от полиция и жандармерия те са били докарани до сирийската граница”, се казва в съобщението на Anadolu.
Едновременно с технихата към границата съсСирия за били прехвърлени и пехотни части. /blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!