Започнаха процес по свалянето на Ангела Меркел?

Ангела Меркел

Ангела Меркел е на път да загуби поста си заради неадекватното си отношение към кризата с бежанците

В Германия искат да свалят Ангела Меркел от власт

Свалянето на Ангела Меркел от власт започна! Това твърди немската медия „Шпигел“ като се позовава на източници от властта в Германия. Според които все повече министри явно показват несъгласието си с политиката на канцлера спрямо бежанците. Които тя буквално покани в сърцето на Европа и резултатите от това вече са видими – атентати, жертви и пълна парализа на столицата на ЕС Брюксел.

Първи срещу Меркел се опълчи Томас де Мезиер, министър на вътрешните работи на Германия, който заяви, че ще засили ограничителните мерки за бежанците. Което не се хареса никак на госпожа Меркел и тя му каза да си вземе думите обратно.

Вместо това да се случи, министърът на финансите Волфган Шойбле защити колегата си и се съгласи с искането му. По този начин двамата, макар и индиректно, подкрепиха хората в страната, които ясно показаха, че не са съгласни с политиката на канцлера си.

Която настоява мигрантите да останат в Германия и страните от Европейския съюз в продължение на три години и след това да получат правото да доведат и семействата си. Естествено, това предизвика взрив от недоволство, а вътрешният министър категорично забрани пристигането на близките в държавата.

А общественото мнение напълно подкрепя действията му. Специалистите пък са категорични, че случващото се в момента е едва началото на бунт срещу Ангела Меркел и свалянето й от власт е единствено въпрос на време. Макар до скоро тя да беше сочена за най-силната личност в Европа.

razkritia.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!