Зловещи прогнози на Нострадамус за 2016 г.

Нострадамус
Нострадамус е най-известният пророк на всички времена. Светът в един глас твърди, че всичко, което той е предрекъл в четиристишията си, се е сбъднало - и смъртта на крале във Франция, и въздигането на нов папа във Ватикана, и Втората световна война заради Хитлер, и събарянето на кулите близнаци през 2001 година, пише в. "Всеки ден".

Може би защото е живял преди пет века, Нострадамус е сравнително малко или почти некритикуван, а в пророчествата му рядко се отбелязва несъответствие. Напоследък стана модно за пророчествата му да се говори и пише година по година.

За 2016 г. знаменитият лекар и философ отбелязва няколко ключови момента - кой от кой по-страшни. Потоп очаква планетата, редят стиховете на великия френски прорицател, които преди дни бяха обнародвани от големите френски вестници. Самата природа ще въстане против хората. Ледовете скоростно ще се топят и ще поглъщат все повече острови и земи от всички континенти. Чехия, Унгария, Великобритания и Италия ще загубят част от територията си, защото ще бъдат потопени от придошлите води на морета и реки в резултата на неспирни проливни дъждове.

Библейската картина се допълва от пророчеството, че Америка ще загуби един от най-големите си градове след непознато по силата си торнадо. За жалост не става ясно дали това ще е мегаполисът Ню Йорк или някой друг милионен град. Според Нострадамус и други градове на двата американски континента ще пострадат от различни стихии, а някои ще бъдат заличени напълно от лицето на земята.

Русия пък ще бъде обхваната от страшни горски пожари, които ще продължат цяло лято и ще бъдат потушени едва през късната есен. Те ще изпепелят много цветущи гори, полета и домове. Френският пророк от 16 век предвижда и удар в Земята на огромен астероид, които може да нанесе огромни поражения и да промени живота на хората.

Според Нострадамус американският президент, избран през 2013 г. - а това е Барак Обама Барак Обама, ще е последният президент на САЩ. Пророчеството поражда множество въпроси. В характерния му объркан и силно кодиран поетичен стил Нострадамус не казва нищо повече за последния американски президент. Но пише, че по цялата Земя хората ще живеят все по-трудно в невероятни лишения, глад и несгоди.

В началото на 2016 г. ще се роди най-уродливият човек на Земята, който ще е предизвестие за края на съвременната цивилизация и замяната й с друга - по-хуманна и миролюбива. Веднага след появата на урода на Изток ще започне изключително кървав конфликт. В него ще воюват хора с чалми и все повече държави ще се включват в тази война. Може само да се гадае дали Нострадамус говори за Трета световна война. Но той явно намеква за използването на страшно оръжие, което унищожава живота - химическо или дори ядрено. Прогнозата на великия прорицател е, че хората ще бягат на север, търсейки спасение от унищожителните лъчи.

В края на 2016 - годината на Огнената Маймуна, както сам я нарича Нострадамус, ще има страшен конфликт между християнския и ислямския свят. Тази война ще продължи 30 години, а когато конфликтът приключи, на Земята ще има само една религия. И ако в началото на войната Русия не е заедно с Европа, то тя бързо ще обедини около себе си все повече и повече държави и в крайна сметка ще помогне за установяването на мир на планетата.

Колайдерът в Швейцария може да унищожи Европа

Ускорителят на елементарни частици в Церн ще бъде причината за края на света, твърди едно от пророчествата на Нострадамус за 2016 г. Именно това устройство, което САЩ не позволи да бъде на територията на Америка, може да е онази „сатанинска дъга на гнева", за която говори Нострадамус. От тази дъга ще има катастрофални последствия на Земята, но все пак само половината Земя ще бъде засегната от катастрофата, в случай че възникне експлозия в ускорителя.

Ако това се случи, Европа и Азия ще бъдат заличени от лицето на планетата. Повечето учени не са съгласни с това. От тяхна гледна точка няма потенциална заплаха, защото, за да се създаде черна дупка, трябва да бъде предизвикано огромно гравитационно свиване на материята. Нещо, на което ускорителят на частици е неспособен.

Предвеща и двете световни войни

Познавачите и любителите на Нострадамус са категорични, че той е прогнозирал и двете световни войни. Написаното от него започнало да се сбъдват скоро след смъртта му. Една случка, свързана с църквата, винаги се споменава, когато се преценява способността на френския мистик да предскаже точно събитията. През 1553 г.

Нострадамус срещнал група францискански монаси. Той изведнъж паднал на коленете си и сграбчил дрехата на един от монасите. Монахът е Фелис Перети. Причината, с която Нострадамус мотивирал действията си, била, че трябвало да се подчини на „Негово Светейшество". 19 години след смъртта на Нострадамус монахът Фелис Перети станал Папа Сикстус V.

Убийството на Кенеди също се дава за пример на сбъднато пророчество на Нострадамус. Някои смятат, че Нострадамус точно е прогнозирал смъртта на Джон и Робърт Кенеди. Предсказанията са направени 400 години преди случката. Смята се, че те се отнасят конкретно за убийството на Джон Ф. Кенеди в Далас, Тексас на 22 ноември 1963 и брат му Робърт Ф. Кенеди, на 5 юни 1968 г., докато празнувал победата си на президентските избори. Но при четене на четиристишията не се назовава конкретно името „Кенеди".

novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!