"Белите лебеди" прелетяха разстояние по-голямо от това до всяка геостратегическа точка само за да ударят "Ислямска държава"! Случайно? (ВИДЕО)

Ту 160

Стратегически бомбардировачи Ту-160 извършиха вече полет с дължина повече от 13 000 километра около цяла Европа, за да нанесат масиран удар с крилати ракети по "Ислямска държава".

Министерството на отбраната на Русия публикува видео как изтребители Су-30СМ на руските ВКС посрещат и подсигуряват пуска на крилатите ракети над Средиземно море по цели на терористите в Сирия.

На картата, показана от руското военно министерство, се вижда, че от летището Оленя в Мурманска област излитат 3 бомбардировача Ту-160 (наричан в Русия "Белия лебед") и четири самолета-цистерни Ил-78. Те прелитат покрай Скандинавия и Великобритания, след това над Гибралтарския пролив влизат над Средиземно море и пресичайки го от запад на изток нанасят съкрушителни удари по терористите. Обратно в базата Оленя се връща един Ту-160, а останалите са пребазирани на аеродрома "Енгелс" в Саратовска област.

В Сирия руската авиационна групировка е увеличена двойно и в състава й вече има 69 самолета. Повече от 200 часа са били днес във въздуха стратегическите бомбардировачи Ту-160 и Ту-95МС. Всяко денонощие те извършват от 2 до 5 бойни полета, съобщи още руското МО.

През последните 4 денонощия руската далечна авиация е извършила 60 полета и е унищожила 42 обекта на ИД в провинциите Дейр ез Зор и Рака.

Около 30 самолета от далечната бомбардировъчна авиация на Русия днес са нанасяли удари по позициите на ИД в Сирия от като са долетели от акваторията на Каспийско море. Тук те са били посрещнати от многоцелеви изтребители F-14 Tomcat от ВВС на Иран. Те са съпровождали руските стратегически бомбардировачи Ту-95 при атаките им срещу "Ислямска държава".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!