Кръстоската на американски ястреб с българско магаре

Христина Христова

Христина Христова

Eй!

Стига сте ревали и сте били съпричастни, защото това вече просто не се издържа. Каскади от съпричастност се леят отвсякъде.

И не ме обвинявайте в цинизъм или в липса на възпитание.

Времето на виртуозните ни анализи свършва. Да, жалко за което. Дойде суровото време. Свърши и времето да ревете, редувайки ред сълзи с ред сополи. И да си слагате знаменца по снимките. Това е такава неадекватност, че е неприлично да продължава цели пет дни.

Не се ли наревахте, по дяволите?!

И няма ли да излезете от тоя фейсбук-транс най-после?!

И онова магаре, „президентът“, и то реве. Така реве, че вече станахме за резил пред целия свят. И на никого не му идва смелостта да го спре, да го озапти, да го изрине от коневръза на Дондуков 2. Преди него там поне връзваха коне. Сега са вързали магаре. Както каза неговият собственик преди време – „Магаре да бяхме сложили, магаре щяхме да изберем.“ Не, Бойко, не „да бяхме“. Директно си го сложихте магарето.

Време е да си го приберете! Вече е позор за цялата нация, че търпи това нещо за президент. Дайте му валиум или нещо по-силно, да спре да говори! Този вредител вече не само ни превръща в обект на подигравки пред целия свят, ами стана повече от опасен за сигурността на държавата, която отдавна сдаде багажа като такава, но това е друга тема.

Да се върнем към съпричастието.

Е, и?!

Като сте си сложили знаменца на снимките и голям праз! С какво помогнахте?! Или просто искате да сте в крак модата? Фръц-пръц. Защото на друго не сте способни?

Когато Османската империя беше спряна до Виена преди няколко века, това не стана с молитви и сополи, мили ми еврошарлита. Не стана с фейсбук статуси на съпричастност.

Стана с армии. С бой. Крал Ян III Собиески поведе обединените полски, австрийски и германски войски. Сега пиете водка Собиески и сте дотам с историята.

Знаете ли, ужасно пречите. Такова евромрънкане не е способно на нищо друго, освен да бъде съпричастно. Защото е безопасно. И безполезно. Дори е шик. Скрили сте лицата си зад знаменцата, защото сте страхливци.

Ако на Европа въобще й се размине, няма да бъде заради това, че днес оплаквате заедно с престъпната евробюрокрация последиците от собствените й действия.

Ако на Европа й се размине, ще бъде заради тези, които от няколко години бият камбаната за случващото се днес. Те са на улиците из цяла Европа и имат смелостта да извикат „Меркел вън!“. А на вас ви треперят гащите от страх да излезете и да изритате дори кръстоската между американски ястреб и българско магаре, наречена президент! Щом с този напълно неадекватен човек не сме способни да се справим, за какво говорим въобще?!

Когато последиците от малоумните му действия се стоварят върху нас, тогава не разчитайте французите да си сложат български знаменца на снимките. Както не си сложиха и руски знаменца за загиналите в А-321.

И да ви кажа ли, щом наистина толкова бавно загрявате? Ако някои въобще си сложат български знаменца, това ще са само руснаци. Искате ли да се хванем на бас?…

Не е номерът в това да се лигавите в мрежата и в телевизора като в масова епидемия.

Номерът е да развеем знамената по улиците, мои розови шарлита.

Защото това в Париж не е майтап. Не е театрална сценка в телевизора. Знам, че от гледане на твърде много екшъни представите ви за реално и измислено се сливат.

Това, което става в Европа, наистина е страшно. Там, в онази зала, наистина умряха млади хора.

Запитахте ли се кой е наистина виновен?!

Кой е  виновен?!

Кого ще уплашите с реване и сополи?!

Кого ще уплашите със знаменца върху снимките?!

Вие добре ли сте?!

Излезте!

Поне тези от вас, които още имат остатък от разум в главите си.

Границата ни е пълна скръб. Никой не я охранява. 400 полицаи са пуснати без бойно снаряжение в някаква безумна авантюра. Бусовете с джихадисти си минават през България като стой та гледай. И на никого не му пука. Някаква напълно нелепа социоложка арестува политически клоуни, вместо да взема адекватни решения по въпроси от първостепенна важност. Даже мъжкарят-премиер се е скрил под полата й и се чуди какво да каже и на кой евроначалник да угоди. Вайка се, че щели да спрат европрограмите.

Никой в тази държава не е в час.

Хората около Женския пазар и в Овча купел пропищяха. Викат за помощ и никой не чува. Пуснаха стряскащи снимки в интернет, молят се някой да им помогне. Ни вопъл, ни стон, ни Фандъкова, ни МВР. А хората в Овча купел са буквално обсадени от нелегални мигранти. Страх ги е да заведат децата си на училище. Намират се в блокада.

А вие ревете ли ревете зад френски знаменца! Айде защитете хората от Овча купел! Айде сложете си в тяхна чест български знаменца! Или ще изчакате първо нещо да се случи? Всъщност и тогава едва ли ще реагирате. Както не реагирахте за нито едно безобразие на властта, което се случва тук и сега. И между другото, „най-невинното“ от които е престъпното бездействие.

Но какво друго да очакваш от кръстоската на американски ястреб с българско магаре, освен сбъдната антиутопия.

По-добре си бяхме, като бяхме само магарета.

Български.

memoriabg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!