FRONT.BG: Крият ли властите за нелегалното влизане на афганистанци?

FRONT.BG се свърза с Николай Михов - Полицейски инспектор, който отговаря за източната част на гр. Средец

граница

Местен жител на странджанското село Голямо Буково, съобщи пред Флагман, че ген. Илия Илиев е заловил над 30 нелегално влезли в страната афганистанци на българо-турската граница. Той е бивш главен секретар на МВР от правителството на Тройната коалиция.

Крият ли властите информация за тази група от афганистанци влезли в страната?

От FRONT.BG потърсихме за коментар кмета на Община Средец, но за момента нямаме отговор от него. 

От Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" и дежурните екипи получихме отговор, че информация относно конкретни случаи не могат да дават, но ни казаха, че над 300 души са заловени в последните часове на различни места в България при акция на полицията и ДАНС.

FRONT.BG се свърза с Николай Михов - Полицейски инспектор, който отговаря за източната част на гр. Средец и селата: Факия, Момина Църква, Горно Ябълково, Долно Ябълково, Голямо Буково, Кирово, Белеврен, Граничар, Богданово, Варовник, Пънчево, Росеново.

Николай Михов заяви пред FRONT.BG, че не разполага с информация относно нелегалното влизане на 30 афганистанци на територията на село Голямо Буково и отхвърли твърденията, цитирани в информационните агенции.

Направихме опит да се свържем с Началник група „ОП” разпределение на териториите, обслужвани от ПИ и МлПИ от група „Териториална полиция” при РУ Средец - старши инспектор Минко Чолаков, но за момента той не отговаря на посочените телефони в сайта на МВР.

Получава се разминаване в твърденията на дежурните екипи, работещи в МВР и служителите към ПИ и МлПИ от група „Териториална полиция”.

Притеснително е несъвпадението при подаването на информация от министерството.  Говори се, че има взети мерки за сигурност по границите, но изглежда сякаш се прикрива информация относно навлизането на нелегални мигранти в страната...

front.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!