ВОДАТА - Универсален лек: И за рак - също

вода

Без храна повечето хора ще умрат за около месец. Без вода смъртта настъпва за по-малко от десетина дни. Водата съставлява повече от 70 процента от човешкия организъм, около 90 процента от кръвта и около 85 процента от мозъка. Проблемът на повечето от нас е, че в търговската мрежа ни се предлага списък със заместители на водата и когато сме жадни, пием безалко-холни напитки или най-новото „спортно питие", натъпкано със захар. Американците пият кафе, безалкохолни напитки, бира и всичко друго, което може да се купи. А забравят да пият достатъчно вода. Така е и с българите!

Много хора пият дестилирана или осмотична вода, но според мен това е мъртва вода. Да, повечето от вредните химически вещества са премахнати, но липсват също и алкалните минерали и кислород, тъй като тя е „киселинна". Моето семейство пие вода от чешмата, филтрирана с филтър за вода „Big Berkey", който филтрира оловото, арсена, хлора, флуорида и др. Резултатът е чиста вода. По-рано пиехме бутилирана вода, но се тревожехме заради просмукването на пластмасата във водата. Затова преминахме на филтрирана вода. Ако сте жадни, това означава, че клетките ви вече са обезводнени.  

Сухата уста обикновено е последният видим белег на обезводняване. Това е така, защото жажда не възниква, дока-то телесните течности не се изчерпят доста под нивото, необходимо за оптимално функ-циониране. Според статистически данни 90 процента от хората съществуват в хронично състояние на обезводняване.

Начин да се разбере, че сте обезводнени, е да проверите цвета на урината си. Ако е тъмна, вероятно сте обезводнени. Лекарите рядко изтъкват лечебните свойства на водата. Покойният д-р Ферейдун Батман-желидж (наричан още д-р Ватман) изучава влиянието й върху човешкия организъм и от-крива, че водата е едно от най-добрите средства за облекчаване на болката и е подходяща за превенция. Неговите открития показват, че хроничната дехидратация причинява болка и много дегенеративни болести, които могат да бъдат предотвратени и излекувани само чрез увеличаване на приема на вода.  

Д-р Батман е роден в Иран през 1931 г. Практикува медицина във Великобритания преди да се върне в Иран, където играе ключова роля в развитието на болниците и медицинските центрове. По време на Иранската революция през 1979 г. д-р Батман е затворен за тридесет и един месеца в скандалния затвор „Евин" поради политически причини. Точно там той открива лечебните свойства на водата.

Една нощ д-р Батман трябва да лекува друг затворник, получил парализираща болка от пептична язва. Без да има лекарства на разположение, д-р Батман му дава две чаши вода. След няколко минути болката изчезва. Докторът казва на болния затворник да пие по две чаши вода на всеки три часа и болката напълно изчезва през оставащите му четири месеца в затвора. Докато е в затвора, д-р Батман успешно лекува само с вода над 3 000 други затворници, страдащи от възникнала от стрес язвена болест.

Докато е в затвора, докторът провежда задълбочени изследвания за медицинското влияние на водата при предотвратяване и облекчаване на много болезнени и дегенеративни болес-ти. Затворът „Евин" се оказва идеална „лаборатория". И въпреки че му предлагат предсрочно освобождаване, д-р Батман решава да остане зад решетките още четири месеца, за да завърши наблюденията си върху връзката между обезводняването и активната пептична язва.

Докладът за неговите открития е публикуван като уводна статия на Списанието по клинична гастроентерология през юни 1983 г. След освобождаването си от затвора през 1982 г. д-р Батман напуска Иран и идва в Америка. През 1992 г. написва своята изключителна книга „Тялото жадува за вода", която е пре-ведена на 15 езика и продължава да вдъхновява читатели по целия свят. В нея той заявява, че пресъхналата уста не е надежден показател за обезводняването.

Организмът сигнализира за недостига на вода, като произвежда болка. Обезводняването предизвиква болка и много дегенеративни заболявания, включително астма, артрит, високо кръвно налягане, ангина, диабет при възрастните, лупус еритематодес и множествена склероза.

Вестта на д-р Батман към света е: „Вие не сте болни, вие сте жадни. Не лекувайте жаждата с лекарства!". Научете повече за водата на www.watercure.com . 285

Гореща дискусия предизвиква твърдението на д-р Батманжелидж, че дехидратацията може би е един от факторите за рака и автоимунните заболявания, включително СПИН.

КНИГИТЕ МУ НА https://www.google.bg/search?q=

grigorsimov.blog.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!