Ален Делон: Кучетата са по-човечни от хората

Ален Делон

Домът на Ален Делон е като хоспис за бездомни и сакати животни.

Актьорът легенда, станал кумир на 2 поколения жени, има цяла ферма, в която намират подслон 13 песа, зайче с три лапи и дузина котки.  

Повече от десет години Делон не се снима в киното, взимайки доброволно решение завинаги да напусне снимачната площадка. „Аз обичам да ставам от масата, докато чиниите още не са прибрани”, твърди актьорът, който тази година ще навърши 78 г.

От години  Делон живее в Женева, има двойно гражданство и е посветил цялото си време на животните.

Предпазлив е по отношение на хората, но храни безрезервна любов към опашатите. От малък расте, обграден с домашни любимци, и животът му съпътстват четириноги приятели. Първата му любима е доберманката ГалаВеднъж актьорът се ядосва и я удря леко по гърба. Гала сяда, поглежда своя стопанин и... почва да плаче.  „В този момент разбрах грешката си. Сега всички мои кучета винаги се усмихват”, разказва  Делон пред швейцарски журналисти.

От години неповторимият изпълнител на Фанфан Лалето полага грижи за десетки животни в своето имение – здрави, болни, сакати, бездомни. Като истински хоспис. По едно време бройката на кучетата нараства до 35, после остават по-малко. А последното попълнение във фермата е заек с три лапи. Компания му прави и котка-инвалид, която също е лишена от един крак. Всъщност актьорът приютява всички животни, които може. Сега във вилата му на щастлив живот се радват 13 кучета. Едно от тях – сибирско хъски е подарък от генерал Лебед.  Почти толкова са и приютените бездомни котки.

„Винаги съм предпочитал компанията на кучетата. Смятам, че в кучетата има повече човещина, отколкото в хората”, твърди Делон.

По време на референдума за осигуряване на адвокатска защита на животните в Швейцария Ален Делон става един от главните пропагандатори на кампанията. Актьорът, който въобще не се  интересува от политика, за първи път ще гласува. Легендата на световното кино дори дава своето „лице” на Вадуазкото дружествоза защита на животните.

Човекът сам се грижи за своите интереси: той има адвокат. Дори такива нищожни личности като Фурние и Дютрю (убийци и насилници на деца) по закон получават защитник! А защо животните да нямат право на адвокат? Ще ви кажа нещо банално: аз не разбирам, защо едно измъчено живо същество трябва да бъде лишено от адвокат. За мен най-лош е този, който съзнателно принуждава животното да страдa заявява пред журналисти Делон.

Преди време той разказа ужасяващата история на бездомния пес Мамбо, който бил запален жив от двама младежи в Пиренеите. 

Изпратих на мястото моя ветеринар. Тя успя да спаси кучето, разказа актьорът. – За първи път в съдебната практика съдията се разпореди кучето да присъства на процеса в залата. Представете си, неговите мъчители го бяха залели с бензин и подпалили, и всичко това – за забавление! Как може да се направи такова нещо? Ако това се беше случило пред очите ми, рискувах да прекарам остатъка от живота си зад решетките. Аз просто бих убил този, който се осмелява да направи подобно нещо. Дори животните се нападат едно друго само за храна, а не за развлечение.

Според Делон кучетата притежават по-малко недостатъци от хората.

Човек може да бъде садист и дори нещо по-лошо. Животното не е способно на нищо по-лошо от това да се изпикае в лехата на градината. Кучетата са верни на своя стопанин и му даряват абсолютна любов, какъвто и да е той – бездомник, актьор или  президент. А когато на Земята повече няма да има хора, ще останат животните. Навярно те ще бъдат по-щастливи без нас.

Източник: Монитор /earths-book.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!