Паралелни вселени съществуват: Това ли е доказателството?

Паралелни вселени

Паралелни вселени съществуват: Това ли е доказателството?

„Спорните твърдения, за съществуването на паралелни вселени, са изключително трудни за доказване“ пише астрофизик от Европейската космическа агенция (ЕКА). Въпреки това обачеq той смята, че е възможно това да бъде направено и дори e убеден, че ще успее да промени начина на възприемане на вселената.

Астрофизикът Ранга Рам Чари, изследовател от Европейската космическа агенция (ЕКА), съобщи нещо, което може завинаги да промени начина, по който приемаме Вселената. Чари твърди, че е открил доказателства за съществуването на алтернативни или паралелни вселени, анализирайки данните от радиация, която се появила скоро след Големия взрив, наречена още „Голямата експлозия“, преди повече от 13 милиарда години.

Докато маркирал така наречената космическа микровълнова радиация (яркост останала от зората на вселената), Чари открил нещо, което нарича „загадъчна светлина“, предава USA Today. Най-доброто и най-логичното предположение за нейната поява, астрофизикът прави на база на теорията за паралелните вселени.

За да я проучи, Чари използва телескопа Планк и твърди, че тази светлина „изтича“ от съседна вселена, която според него съществува вътре в нашата.

„Нашата вселено може би представлява само част във вътрешността на вечно нарастващата супер вселена“, пише Чари в свой доклад, наскоро публикуван в The Astrophysical Journal. „Напълно е възможно извън нашата вселена да съществуват други, паралелни вселени, и всяка от тях съществува с различен набор от физически параметри, спрямо тези, които сме измерили в нашата Вселена.“, казва той.

Въпреки че научната общност гледа с голям интерес гледа на работата на Чари, за доказване на всичко, което той пише, са необходими подробни изследвания и сложни доказателства, а Планк телескопа, на който Чари разчита, не предоставя достатъчно данни, които са необходими за по-нататъшни изследвания в тази посока. „ Засега това са само любопитни твърдения, тъй като съществуването на паралелни вселени, е изключително трудно за доказване“, пише още Чари.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!