Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Мъртвата ръка" - Асиметричният отговор с който Русия може да унищожи САЩ за по-малко от 30 минути

Системата, наричана на Запад "Мъртвата ръка", гарантира неизбежното възмездие

На тазгодишната среща на дискусионния клуб "Валдай" попитаха Владимир Путин "Вие нали можете да унищожите САЩ, например за 30 минути?". И когато руският президент отговори, след като помисли няколко секунди: "В общи линии да, дори по-бързо...", мнозина не успяха да оценят на момента достоверността на тези думи. Те, разбира се може да бъдат потвърдени от човека, който знае всичко за най-мощните руски оръжия - главнокомандващия на руските Ракетни войски със стратегическо предназначение генерал-полковник Сергей Каракаев, отбелязва военният тв канал "Звезда".И допълва, че това е признал и началникът на щаба на американските сухопътни сили генерал Марк Мили, който заяви неотдавна: "Русия е единствената страна, който може да унищожи Съединените щати, тъй като руснаците имат възможности и ядрено оръжие да направят това". 

Ако сме обективни, ядрената война дори между две страни може да доведе до непредсказуеми световни катаклизми. И натрапчивата идея на американците за "локално използване на ядрено оръжие" като инструмент за налагане на политиката на Вашингтон е откачено бълнуване и пълна утопия, отбелязва тв "Звезда". 

Но ако те изненадващо все пак се престрашат да нанесат по Русия превантивен ядрен удар, наивно предполагайки, че той няма да остане без възмездие, то илюзиите им следва да бъдат развеяни още сега. 

Дори ако всички командни пунктове на руската армия бъдат унищожени, което е в сферата на фантастиката, системата "Периметър" ще се задейства сама. Наричана на Запад "Мъртвата ръка", а в Япония "Ръката от ковчега", тази система днес е така модернизирана, че е просто неузнаваема за чуждестранните разузнавания, твърди тв "Звезда". 

Първоначално "Периметър" беше замислена като система за самостоятелно управление на ракетните войски със стратегическо предназначение. Тя гарантираше с технически средства и програмно осигуряване пуск на ракетите  дори, ако всички са загинали и няма кой да отдаде заповед. Чрез обработката на гигански обеми информация системата притежаваше способност да анализира промените във военната и политическата обстановка в света и да прави извод дали е настъмил момент да подаде команда за старт на ракетите. 

Това можеше системата "Периметър" преди, а най-новите й способности естествено са далбоко засекретени. Известно е обаче, че в модернизирания си вариант тя представлява неизбежно възмездие. Това е не само поради възможността й да нанася ответни удари, които биха потопили света в мрак и хаос. Най-главното е, че този ответен удар просто не може да бъде отразен заради новите ракети със стратегическо предназначение. 

Така системата "Периметър" днес е единствената в света "машина на съдния ден" - оръжие за гарантирано възмездие, чието съществуване е официално потвърдено и в САЩ са прекрасно осведомени за това, отбелязва в заключение тв "Звезда".

Превод и редакция: БЛИЦ  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!