Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия към Ангела Меркел: Ауфвидерзеен!

Меркел

Германия е на път да се раздели с Ангела Меркел, сбогуваха се с нея

Ангела Меркел е на път да каже „Ауфвидерзеен“ на властта. Най-влиятелната европейска лидерка е изправена пред криза, която би могла да представлява край на нейния канцлерски мандат. Ако може да се вярва на така нареченото „правило 10“, т.е. това, за десетгодишното управление на европейските лидери в най-новата история, дните на Ангела Меркел са преброени.

Правилото за десет години на върха на европейската политика, изглежда важи и за Ангела Меркел, която именно тази есен празнува десета годишнина начело на Германия. Дали ще се наложи и тя да се преклони пред железните правила на европейското управление или за нея европейската общност ще направи изключение, съвсем скоро ще стане съвсем ясно. Изведнъж, вместо да издава заповеди на Европа, тя моли останалите държави-членки на Европейския съюз да споделят тежестта от общия товар на емигрантската криза. И от световен лидер се превърна в парий дори за собствената си партия.

Най-влиятелната нация в югоизточна Европа е на прага да извърши матриацид (убийството на собствената си майка) с оглед на факта, че позицията на Ангела Меркел за кризата е изправена пред нарастваща съпротива. От нея се отричат ​​дори нейните коалиционни партньори, германските бизнес и търговски съюзи, които твърдят, че не могат да интегрират притока на имигранти в икономиката, а също така и местните служби, които подчертават, че просто няма къде да се настанят такъв брой бежанци. Ангела Меркел поиска от Германия да поеме най-големия дял от бежанците и предизвика криза, която може да й коства властта.

Кризата в Германия заради мигрантите би могла да се отрази по същия начин на Меркел, по който нововъведените данъчни ставки се отразиха на „желязната лейди“ Маргарет Тачър — моментът, когато като вече доминиращият лидер започва значително да отслабва.

Както пишат международните анализатори, Ангела Меркел още сега е на път да каже „ауфвидерзеен“ (довиждане)на политиката, а историята отдавна ни научи, че няма господстващ европейски лидер, който начело на държавата да се е задържал повече от 10 години, като същевременно не се е сблъскал със сериозна криза.

razkritia.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!