Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето къде е най-опасно да се лети със самолет?! Синай влезе в списъка след случката А321

Аir France, Lufthansa, Air Berlin, Emirates, Flydubai‎, Air Arabia, "Уралските авиолинии", Nordwind и I Flу отказват да летят над Синай

Ето къде е най-опасно да се лети със самолет?!

По едно и също време във въздуха над земята се намират повече от 8 хиляди самолета, а всеки ден услуги на авиокомпании ползват повече от 3 милиона души. Лайнери излитат и се приземяват на всеки две секунди. Но пътниците в повечето случаи не подозират колко опасни са някои територии, над които прелитат самолетите.За зони с повишен риск се смятат Иран, Йемен, Мали, Кения, Конго, Афганистан. Всички авиокомпании са предупредени за опасности, но въздушните коридори там все пак съществуват. Някои страни дават препоръки за това на каква височина е добре да се лети. 

Не по-ниско от 8 хиляди метра трябва да се лети в Мали и Афганистан, а в Конго — на повече от 4,5 километра. Египет, Кения, Иран, Йемен препоръчват да се заобикалят конкретни зони. Забранено е да се лети над Северна Корея, Либия, Ирак, Сомалия, Сирия и Украина.

Территорията над Синайския полуостров не е била в списъците. Но след трагедията с А321 авиокомпаниите започнаха да отказват полети над нея. 

Синай се превърна в Бермудски триъгълник за много превозвачи. От рейсове над полуострова са се отказали руските "Уралски авиолинии", Nordwind и чартърната компания I Fly.

Алтернативни въздушни коридори избират и задгранични компании. Да заобикалят територията са взели решение Air France, Lufthansa, Air Berlin. Нови маршрути търсят Emirates, Flydubai‎ и Air Arabia.

Европейската агенция по безопасност на полетите и Руската авиация не за първи път призовават да се заобикаля Синай. Препоръките са дадени още миналата година. Предупрежденията са отправени във връзка с наличието на терористи, които активно воюват в региона. 

БЛИЦ

Путин предупреди: Никой не може да уплаши Русия!

Нечувано! Русия и САЩ тренират заедно в небето на Сирия

Бенджамин Фулфорт: САЩ и Русия са единодушни - руския самолет е свален от изтребител F16 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!