Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меркел: Има опасност от война на Балканите

Меркел

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел предупреди за опасността от нова война на Балканите. Това може да стане, ако Германия затвори границата си с Австрия.

„На Западните Балкани вече има напрежение и не искам там да се случат военни сблъсъци", каза канцлерът. Тя допълни също, че не иска „да се засилва мрачния тон, но ситуацията може бързо да се влоши".

Експерти предупредиха, че ако Германия затвори границата си с Австрия, същото ще направят и балканските държави, през които минават мигрантите.

Меркел даде пример с Унгария, която затвори границата със Сърбия. Според нея затварянето на границата от страна на Германия ще доведе до сътресения.

На Балканите вече има напрежение, а мигрантската криза може само да доведе до допълнително напрежение, за което говорихме неотдавна на срещата в Брюксел, смята Меркел.

"Не искам на Балканите отново да има сблъсъци. Ескалацията може да дойде много по-бързо, отколкото някои смятат", предупреди германският канцлер.

Ангела Меркел смята, че основната задача на Германия, като една от най-влиятелните държави в ЕС, е да се намери общо решение за мигрантската криза.

cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!